Hafta sonu ilçemizde oynanan ve iki kardeş ilçeyi karşı karşıya getiren Tosya Belediyespor-İskilip Belediye ve Gençlik Spor maçı sonrası yaşanan kavganın büyük üzüntüsü içerisindeyiz.

Her ne şekilde olursa olsun kavganın kendi evimizde olmasından dolayı üzgünüz. Kavganın kıvılcımının rakip takım oyuncusundan gelmiş olmasına rağmen, bizim oyuncuların buna karşılık vermesinden dolayı üzgünüz. Yüzde yüz haklı olsak da haklılığımızı kavga ile ispat etmeye çalıştığımızdan dolayı üzgünüz.

Türk misafirperverliğinin inceliklerini, güzelliklerini ve emanet olarak gördüğümüz rakip takım oyuncularını koruyup kollayamadığımız için üzgünüz. Kardeş iki ilçenin arasının böyle münferit bir olaydan dolayı açılması söz konusu olmasa da, kırgınlığa vesile olabilme ihtimalinden dolayı üzgünüz.

Sporun birleştirici, kaynaştırıcı tarafını es geçip, ayrıştırıcı tarafını yaşattığımız için üzgünüz. Sonuç olarak; istemediğimiz, tasvip etmediğimiz halde yaşanan olumsuzluklardan dolayı başta İskilip camiası olmak üzere tüm spor camiasından özür dileriz.

 

Olayların bu noktaya gelmesine vesile olan her kim varsa bu kişileri de esefle kınıyoruz. Ancak; şeytanın avukatlığını yapmak istemiyoruz ama, bu maçın ardından Zonguldakspor’un önce İskilip ile sonra da Tosya ile arka arkaya oynayacak olması ve 5 bizden, 4 de İskilip’ten olmak üzere toplam 9 kırmızı kart çıkartan hakemin de Zonguldak Bölgesinden olmasını ve atamayı gerçekleştiren Federasyonun bunu gözden kaçırmasının yorumunu da spor kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Tosya Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu

Editör: TE Bilisim