Haber:Sedat Ağacıkoğlu

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde Tosya Halkını ve Esnafın sıkıntılarını giderecek ve destek olacak müjde Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil´den geldi.

SU FATURALARI 3 AY ERTELENDİ

Başkan Kavaklıgil, 1 Nisan itibari ile su faturalarının 3 ay erteleneceğini, ertelenen faturalardan gecikme zammı alınmayacağını açıkladı.

Belediye olarak vatandaşların yanında olmak için tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Başkan Kavaklıgil “Milletçe zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte bizi ayakta tutacak en büyük güç Türk Milletinin yardımlaşma ve dayanışma duygusudur. Biz de Tosya Belediyesi olarak bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Dezenfekte ve sosyal yardım çalışmalarımıza ek olarak su faturalarının da 3 ay ertelenmesi kararı aldık. 1 Nisan itibari ile kesilen su faturalarının son ödeme tarihi 30 Haziran 2020 olarak güncellendi. Bu süreçte su borcu olan vatandaşlarımıza su kesintisi de uygulanmayacak” ifadelerini kullandı.

Ertelen faturalara 3 ay gecikme zammı yansıtılmayacağını belirten Başkan Volkan Kavaklıgil, yine de faturasını ödemek isteyen vatandaşların erken ödeme yapabileceğini sözlerine ekledi.

Akıllı sayaç kullanan aboneler ise talep etmeleri durumunda su kartlarına üç aylığına 50 metreküp avans yükletebilecekler.

400 AİLEYE ALIŞVERİŞ KUPONU

Başkan Volkan Kavaklıgil www.tosyahaberleri.com haber sitemize yaptığı özel açıklamada Koronavirüs tedbirleri nedeniyle zor durumda olan vatandaşlarımıza Belediye olarak hazırlamış olduğumuz 200 TL lik Alıveriş kuponu vererek bu sıkıntılı süreci, birlikte aşacağız. İlk etapta 400 aileye bu alışveriş kuponlarından vereceğiz.

Biz bu destek projemizi hayata geçirirken ilçe bakkal esnafımızda düşünerek Alışveriş kuponları ilçemizde mahalle aralarında ve ilçe merkezinde faaliyet gösteren bakkal esnaflarımıza yönlendirdik.

BELEDİYE BİNALARINDA KİRACI ESNAFIMIZA DESTEK

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil haber sitemize yaptığı özel açıklamada ‘’ Tosya Belediyesi mülkünde kiracı olarak bulunan esnafın 1 Nisan itibarı ile 3 ay kira tahakkuk ettirilmeyecek ve alınmayacaktır müjdesini verdi.

Başkan Volkan Kavaklıgil Tosya halkından Koronavirüs tehlikesine karşı daha dikkatli olmayı ve devletimizin uygulamış olduğu tedbirlere ve kurallar uyulması gerektiğini rica ederek bu zor günlerimizde Tosya Belediyesi olarak halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz ‘’dedi.  

Editör: TE Bilisim