Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya Belediyesi yeşil alanların arttırılmasına yönelik sürdürdüğü çalışmalara her geçen gün bir yenisini eklerken ilçenin önemli ölçüde ihtiyacına cevap verecek olan otogar ve galericiler sitesi için kolları sıvadı.

Ortalama 2 bin metrekarelik alan üzerinde Yunus Emre Mahallesi sınırları içerisine kurulacak olan yeşil alan için proje hazırlıkları tamamlandı. Bir çok oyun grubu ve sosyal alanın yanı sıra oturma grupları da bölgede yerini alacak. Yunus Emre Mahallesi’ndeki en büyük yeşil alan olma özelliğini da kazanacak olan park projesi ile bölgede ciddi oranda cevaba ihtiyaç verilecek.

Ayrıca otogar, galericiler sitesi, trafik eğitim merkezi ve sosyal yaşam alanları olmak üzere 13 bin metrekarelik alanda şekillenecek proje için ön hazırlıklar tamamlandı. Oldukça geniş çaplı bir şekilde projelendirme çalışmalarının yürütüldüğüne değinen Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Tosya’da modern bir otogar ihtiyacının var olduğunu ve bu ihtiyacın hızlıca karşılanması gerektiğini ifade etti. Aynı zamanda otogar projesi ile birlikte geniş çaplı kompleks bir yapının projelendirdiğini ifade eden Başkan Kavaklıgil Tosya’ya yakışır projelerde emin adımlarla ilerlendiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim