YRL

-         Tosya Belediyesi yaralı köpeğin tedavisi için teyakkuza geçti

  ()


  HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bir aracın çarpması sonucu yaralanan ve beli kırılan köpek, tedavi edilmek üzere Kastamonu Belediyesi Geçici hayvan barınağa özel araçla gönderildi.

Vatandaşlar, yaralı halde bir köpeği görünce durumu belediye bildirdi. Vatandaşların ihbarı üzerine Belediye Veterinerlik Müdürlüğü ekipleri yaralı köpeği önce Tosya Belediyesi Veterinerlik servisine götürdü. Burada ilk müdahalesi yapılan köpek, Tosya Belediyesine ait bir araçla Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Barınağına götürüldü.

Tosya Belediyesi Çevre Koruma müdürlüğü yetkilileri, "Biz 5199 sayılı kanun çerçevesinde doğaya ve hayvanlara olan ilgimizden dolayı bu görevi yaptık. Doğayı ve hayvanları korumalıyız" dedi.

Ayrıca Tosya Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında Tosya’da yapılması planlanan Hayvan Barınağı yer tespiti ve kararı alınarak kısa zamanda başıboş sokak hayvanları için hayvan barınağı yapılacak.

Tosya Belediyesi son günlerde ilçe merkezinde sayıları hızla artan başıboş köpeklere karşı ve yaralı köpeğin tedavisi için bu şekilde duyarlı davranması ve mecliste çıkacak yer teslimi ile hayvan barınağının yapılmasını memnuniyetle karşıladı

  (SDA-

Editör: TE Bilisim