Parke Üretim Tesislerinde son birkaç yıl içerisinde gerçekleştirilen modernizasyonla birlikte son sistem makine ve ekipman alımına gidilerek bölgenin en verimli ve en sağlam parkelerinin üretimine hızlıca başlandı. Yapılan testlerde 80 ton basınç altında halen daha bozulmayan ve 15 yıl süre ile özelliğini kaybetmeyen kilit parkelerin yanı sıra Tosya Belediyesi tarafından kanalizasyon rekor bacaları yaya yolu parkesi, belediye tip yol bordürü, bahçe bordürü ve büz üretimi de yapılıyor.

 Günlük 500 metrekare yani 20 bin adet üretilip kullanıma hazır hale getirilen kilit parkelerin kalitelerinin de Türk Standartları Enstitüsü’nün belirlemiş olduğu ölçütlerin üzerinde olduğunun altı çiziliyor.

 

Yıllık üretimi 150 bin metrekare olan Tosya Belediyesi Parke Üretim Tesisi tarafından kullanıma hazırlanan tüm ürünler geçtiğimiz yıl ilçe merkezinin imarında kullanılarak belediyenin tüm ihtiyacına cevap verildi. 2013 yılı içerisinde büyük ölçüde çift vardiya çalışarak ortalama 300 bin metrekare parke üretildiğini dile getiren Parke Üretim Tesisi Şantiye Şefi Fatih Lepeci son zamanlarda gerçekleştirilen modernizasyonla birlikte verimli ve kaliteli bir şekilde ürün ortaya koyduklarını kaydetti.

Şantiye şefi Fatih Lepeci yaptığı açıklamada  “ Öncelikle parke üretim tesislerimizde ortaya koyduğumuz ürünlerimizi kullanıma sunmadan önce kalite kontrollerinden geçiriyor ve belli oranda basınca tabi tutuyoruz. Ürettiğimiz parkelerimiz 80 ton basınç altında kırılmıyor ve özelliğini kaybetmiyor. Yine ürünlerimize kuruma esnasında belli ölçüde su vererek sağlamlığının ve esnekliğinin artmasını sağlıyor, buna bağlı olarak da malzeme seçiminde çok titiz davranıyoruz. Belediyemizin isteklerine hızlı ve verimli bir şekilde cevap verirken, hemşerilerimizin hizmetine kalitesi yüksek ürünler sunuyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilisim