HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Tosya Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Volkan Kavaklığil’in başkanlığında mayıs ayı meclis toplantısını yaptı.

Tosya Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısı, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil başkanlık ettiği toplantıya; AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeleri katıldı.

Tosya Belediyesi mayıs ayı toplantısında ilginç anlar yaşanırken alınan meclis kararı tartışmalara neden oldu. Saat 17:00 da belediye meclis toplantısına Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi 9 üyeden 8’i toplantıya katılırken AK Parti üyesi 6 üyeden sadece 1 üye toplantıya katıldı.

Toplantıya tek başına katılan AK Parti meclis üyesi Orhan Cığa meclis salonunda acele bir şekilde diğer AK Parti meclis üyelerini arayarak ‘’Nerede kaldınız? Meclis toplantısından haberiniz yok mu ? ‘’ diye sitem dolu konuştu.

Nu konuşmalara şahit olan MHP’li meclis üyeleri yaşanan bu duruma garipseyerek vede gülerek AK Parti meclis üyesi Orhan Cıga’ya ‘’ Sayın meclis üyemiz acele etme. Arkadaşlarımızın belki önemli işleri vardır’’ diye cevap verdiler.

Telefon ile toplantıya davet edilen ve alelacele toplantıya katılan AK Partili meclis üyeleri daha sonra Endüstri Meslek lisesi bahçesinde yapılacak olan lejant değişikliği oylamasına katıldılar.

Meclis Katip üyesi Sefa Abayın tarafından okunan ‘’ İlçemiz Yunus Emre Mahallesi 1919 ada 9 ve 10 parsel üzerinde bulunan ve deprem toplanma bölgesi olarak belirlenen alanda cins değişikliği yapılarak bu alana okul yapılması yönündeki Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi oylarınıza sunuyoruz’’

Başkan Volkan Kavaklıgil Belediye meclisine gelen önergeyi üyelerin oylarına sundu.MHP li üyeler Endüstri Meslek Lisesi bahçesine Okul yapılması teklifine evet oyu verirken AK Parti meclis üyeleri Okul Yapılmasın bu alan deprem toplanma alanı olarak kullanılsın yönünde red oyu kullandı.

Gelen Milli Eğitim Müdürlüğü önergesi MHP li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

Fakat yapılan oylama yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Endüstri Meslek Lisesi bahçesine Okul Yapılsın mı? Yoksa Deprem bölgesi olan Tosya ilçesi için deprem toplanma merkezi olarak mı kalsın?

Birim müdürlerinin gündem maddeleri hakkında meclis üyelerinin bilgilendirilmesi ile devam eden toplantıda ardından imar plan değişiklikleri görüşüldü

TOSYA OLİMPİK YÜZME HAVUZU FİYATLARI AÇIKLANDI TOSYA OLİMPİK YÜZME HAVUZU FİYATLARI AÇIKLANDI

Editör: TE Bilisim