Tosya Belediyesi İtfaiye Ekiplerinden Kedi Kurtarma Operasyonu Tosya Belediyesi İtfaiye Ekiplerinden Kedi Kurtarma Operasyonu

HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Tosya Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Volkan Kavaklığil’in başkanlığında 2023 yılı Mart ayı meclis toplantısını yaptı.

Tosya Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı, Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil başkanlık ettiği toplantıya; AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeleri katıldı.

2023 Mart ayı meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ‘’ Mart ayı meclis toplantısına başlamadan önce 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli Asrın depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerken yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Devletimiz ve milletimiz çok kısa zamanda bu acının üstünden elbirliği ile gelecektir. Bizlerde Tosya ilçemiz olarak yardımsever ilçe halkımızla birlikte tüm imkanlarımızı seferber ederek bölge halkına destek verdik ve verme yede devam ediyoruz’ dedi.   

Birim müdürlerinin gündem maddeleri hakkında meclis üyelerinin bilgilendirilmesi ile devam eden toplantıda ardından imar plan değişiklikleri ve gelen önergeler görüşüldü.

Meclis toplantısı Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil meclis üyelerine 2022 yılında İnşaatına başlanan Tosya Hayvan Pazarı ve Mezbaha ne için iller bankasından kredi kullanımı için meclisimizden yetki almışlık. 2022 yılında bu krediyi kullanmadık. Şimdi İnşaatımız önemli ölçüde tamamlanma durumuna geldi. İnşallah 2023 yılının Kurban Bayramın da Mezbaha ne bölümünü halkımızın hizmetine sunacağız. İçindeki kesimhane kısmına alacağımız makineler için krediyi kullanmak istedik. Fakat İller Bankası 2022 yılında aldığınız karar üzerinden yıl devri olduğu için 2023 yılında yeniden karar almamızı istedi. Hayvan Pazarı ve Mezbaha ne için sizlerden tekrardan Kredi kullanma yetkisi istiyoruz’’ dedi. Yapılan oylamada Milliyetçi Hareket Partili meclis üyeleri Evet Oyu kullanırken AK Partili meclis üyeleri el kaldırmadı.

Bunun üzerine Belediye Başkanı tekrardan üzerine basa basa ‘’İller Bankasından Kredi kullanımına kimler ret oyu veriyor ‘’ diye sordu ve tekrar oylama yaptı. AK Partili meclis üyeleri 2022 yılındaki meclis toplantısında olduğu gibi o gün ki karalarının geçerli olduğunu savunarak bu defa ki oylamaya da ret vereceklerini ifade ederek ret oyu verdiler.  

Editör: TE Bilisim