Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola, Zabıta Amiri  Niyazi Çil ve Tosya Marangozlar sitesinde  boya işi yapan firma sahipleri ve temsilcileri katıldı.

05.07.2012 tarihinde  saat 14:00 de Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıya az sayıda marangoz esnafının katılması dikkat çekti Başkan Şahin Tosya Marangoz sanayisine çok önem verdiklerini söyleyerek özellikle  2011 yılında Marangozlar Sanayi Sitesi’nde meydana gelen yangınlara hatırlatarak bundan sonra bu üzücü olayların yaşanmaması için  alınması gereken tedbirlerin belediyece alınacağını söyledi. Boya işi yapılan işyerlerinin ciddi tehlike altında olduğuna dikkat çeken Başkan Şahin bu tür işi yapan iş yerlerinin ciddi risk ve tehlike altında olduğunu söyledi. Belediye olarak özellikle boyahaneleri incelediklerini ve eksik-noksanı olan dükkan sahiplerine gerekli uyarı ve ihtarları yaptıklarını hatırlatan Başkan Kazım Şahin bundan sonra denetimlerini sıklaştıracaklarını söyledi.  


Başkan Şahinden sonra söz alan Marangoz esnafı  Marangozlar Sanayi Sitesinin farklı noktalarına ilave olarak yapılan 25 adet yangın vanasına yangın dolabı konulması ve itfaiye gelinceye kadar yangının büyümesinin önlenebileceği talebi Başkan Kazım Şahin tarafından olumlu karşılanarak alınması gereken güvenlik tedbirlerinin belediyece alınacağını söyledi.

Yapılan konuşmaların  sonunda Başkan Kazım Şahin toplantıya iştirak eden esnafa teşekkür ederek bundan sonrada sık sık bu şekilde toplantılar düzenlenmesini istedi.

Yapılan Toplantıda Marangozları Odası Yöneticilerinin  ve de Belediye İtfaiye Amirliğinden idarecilerin  olmaması dikkatlerden kaçmadı.  

Editör: TE Bilisim