Tosya Belediye Başkanlığı, 13. Haziran 2012 tarihinden itibaren Belediyenin tüm ilgili personellerine İlçemizde yeni devreye giren doğalgaz ile ilgili eğitim çalışmalarını başlattı.


İtfaiye Personelimiz, doğalgaz olan meskenlerde, iş yerlerinde ve doğalgaz hattı geçen cadde ve sokaklarda olası bir tehlikeli durumda ne yapacağı ve nasıl davranacağı konusunda bilgilendirildi.

Kargaz Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Kara’nın bizzat verdiği eğitime İtfaiye personelimizin ilk gurubu katıldı. Meskenlerde meydana gelebilecek yangınlarda ilk olarak alınması gereken tedbirlerin neler olacağı daha sonra hangi yolların izlenmesi gerektiği tüm detayları ile birlikte anlatıldı.


Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa MOLA; Doğalgaz ın Tosya için bir ilk olduğunu insanlar için önemli bir nimet olması yanında, bazı riskleri de beraberinde taşıdığını, olabilecek birtakım olumsuzluklara karşı bilinçli ve hazır olmamız gerektiğini söyledi.  Başkan Yardımcısı Mustafa MOLA sözlerini şöyle sürdürdü. Doğalgaz’ ın diğer alternatiflerine göre daha emniyetli ve güvenilir bir enerji kaynağı olduğunu Ancak; eksik bilgiler ile yapılacak müdahalelerin can ve mal emniyetini riske sokabileceğini ifade etti.


Belediyenin ilgili birimlerinin yanında tüm ilçe halkımızın da bundan sonra daha dikkatli olmasının gerektiğini vurgulayan Başkan Yardımcısı MOLA;  gaz kaçağı, yangın gibi durumlarda Kargaz’ın ALO 187 hattına İtfaiyenin 110 yangın ihbar hattı ile birlikte hemen bilgi verilmesinin önemini açıkladı.

Binalarda meydana gelebilecek kaçak yada yangın durumlarında bina sakinlerinde alması gereken tedbirlerin olduğunu belirten MOLA; ekipler gelene kadar yapabilecekleri basit müdahale ile yangının büyümesinin önlenebileceğini söyledi.


Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa MOLA sözlerini şöyle tamamladı. Bu konularla ilgili Belediye birimlerinin eğitimlerinin iki hafta boyunca devam edeceğini bunun yanında apartman yöneticileri ve konu ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen insanlarımızın’da bilgilendirileceği bir toplantının düzenleneceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim