Haber: Sedat Ağacıkoğlu


Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’in başkan yardımcısı Mustafa Mola ile birlikte makam odasında düzenlediği toplantıya basın mensupları katıldı.
Konuşmasına 4 aylık süreyi değerlendirerek başlayan Başkan Kavaklıgil; “Malumunuz 4 aylık bir süre zarfının içerisindeyiz. Elimizden geldiği kadar özverili bir şekilde çalışma ve mesai harcama söz konusu gerekeni yaptığımıza inanıyorum. Belediyecilik anlayışı içerinde belediyeciliğin gerektirdiği çalışmaları yapmanız gerekiyor. 4 aylık süre içinde birçok problem ve sorunlarla karşı karşıyayız.

Bizim seçimden önce halkımıza verdiğimiz sözümüz vardı, Tosya Belediye Başkanlığı şeffaf bir belediye başkanlığı olarak yönetilecek. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin her vatandaşımıza aynı mesafede olacağız diye seçimden önce söz vermiştik. Bugün Tosya Belediye Başkanlığı çatışı altına gelen herkesle ilgileniliyor, kimse ben belediyeye gidip de görüşemedim diyemez. Vatandaşımızın sorun ve sıkıntılarıyla ilgilenmeye çalışıyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil çalışmaları başlıklar halinde şöyle sıraladı;
Sosyal Belediyecilik


Belediye hizmetleri içinde sadece alt yapı üst yapı çalışmaları yok. Bunun içinde sosyal hayatında olması gerektiğini defalarca vurguladık. Göreve geldiğimiz günden itibaren sahada uygulamaya başladık. Bu nasıl uygulama? İlk önümüzde Ramazan vardı. Ramazan etkinlikleri yaptık. Ramazan etkinliklerindeki sebep, milli ve manevi değerlerimizi kaybetmememiz. Biz öyle bir gençlik yetiştirmeliyiz ki milli ve manevi değerleri bilen ve sahip bir gençlik.
Sosyal belediyeciliğe Ramazan etkinlikleri ile başlamış olduk. Bunların akabinde yaz tatili nedeniyle yaz Kur’an Kursları başladı. Çocuklarımızı teşvik etmek amacıyla dondurma etkinlikleri düzenledik. Çünkü yaz kursları çocuklarımız için önemli. Çocuklarımız manevi değerlerini bu kurslarda öğreniyor, sonraki zamanlarda farklı işleri oluyor zaman olmuyor. Çocuklarımızı teşvik için dondurma etkinliği düzenledik, kurslara katılan çocuklarımıza dondurma ikram ettik ve bu etkinliğimizde hayırseverlerimiz tarafından finanse edildi.
Yine kültürel etkinlikler kapsamında 7’den 70’e sinema etkinlikleri kapsamında kültür merkezimizde sinema etkinliği düzenledik ve 4bin vatandaşımıza sinema imkanı sunduk''dedi.

Editör: TE Bilisim