HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Tosya Belediye Meclisi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Belediye meclis toplantı salonunda Belediye başkanı Volkan Kavaklıgil başkanlığında yapıldı.

Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan belediye başkanı Volkan Kavaklıgil '' Tosya Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısını ilçemize hayırlı olması dileklerimle açıyorum. Şimdi tek tek gündem maddelerine geçerek maddeler üzerinde görüş ve oylama yaparak meclis toplantımız sona erecektir'' dedi.

Ek İlave İtfaiye İstasyonu Önergesi MHP Meclis Üyeleri Ret Etti

 Daha sonra meclis gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri öncesi Ak Parti Tosya Belediyesi Meclis Üyeleri yazılı bir önerge vererek ''Hocaimat mahallesinde bulunan İtfaiye istasyonunun ilçenin üst kısmında kaldığından olaylara müdahale aşamasında sorunlar yaşandığından mevcut itfaiye istasyonuna ilave olarak D100 karayolu yakınlarına ek bir İtfaiye istasyonu açılmasını istediler. Yazılı soru önergesinin okunması sonrasında Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil söz alarak '' İtfaiye istasyonu konusunda yaşanan sıkıntı ve sorunların farkındayız. Fakat Belediye olarak Ek bir İtfaiye istasyonu açılmasının maliyeti ağır olur. Ayrıca Biz Tosya Belediyesi olarak şunu yapabiliriz. Tosya Organize Sanayi yönetimi Organize sanayi sınırları içinde bir İtfaiye İstasyonu bulundurmak zorunda. Organize Sanayi Yönetmeliği bunu mecbur tutuyor. Biz Belediye olarak Organize sanayiye bu konuda yardım edebiliriz. Eğer ki Organize Sanayi Yönetimi bu konuda bizden destek bekler ise biz her zaman o desteği vermeye hazırız ''dedi.

Başkan Volkan Kavaklıgil’in konuşması sonrası Ak Parti Meclis Üyelerinin vermiş olduğu yazılı önerge oylamaya sunuldu ve MHP meclis üyeleri tarafından ret edildi.

Borca karşılık Mektup yerine Teminat verelim Önergesi AKP Meclis Üyeleri Ret

ŞEHREKÜSTÜ MUHTARI  HÜSEYİN YÖRÜK'DEN  İNANILMAZ REKOR ŞEHREKÜSTÜ MUHTARI HÜSEYİN YÖRÜK'DEN İNANILMAZ REKOR

 Meclis gündeminde yer alan diğer bir maddede Tosya Otogar inşaatı ve Hayvan Pazarı inşaatları için daha önceden meclis kararı alınan özel bir bankadan 12 Milyon 500 Bin TL borçlanılması konusunda Başkan Kavaklıgil söz alarak '' Sayın meclis üyelerimiz bildiğiniz gibi daha önce Belediyenin bu yatırımları için borçlanılması kararı almıştık. Bu kredinin kullanılması için Teminat mektubu vermemiz gerekir. Bu mektup her 3 ayda ek masraf çıkarmakta ve belediyeyi bütçesine ek maliyet olduğu görüldü. Bizde buna çözüm aşamasında Belediye Mülklerinden birini teminat vererek bu krediyi kullanmak istiyoruz ''dedi. Bu defa yapılan oylamada MHP üyelerinin önergesi AK Partili Meclis Üyeleri tarafından Ret edildi.

Konuşmanın ardından meclise gelen diğer kanun teklifleri kabul edildi ve görüşmeler sona erdi.

Editör: TE Bilisim