Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya Belediyesi’nin, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na yaptığı “Avrupa Gönüllü Hizmeti” akreditasyon başvurusu kabul edildi.

Söz konusu hizmet kapsamında 17-30 yaş arası gençlere Avrupa ülkelerinde 2-12 ay süreyle sosyal projelere gönüllü olarak katılma fırsatı sunuluyor. Gençlerin Avrupa Gönüllü Hizmeti ile kendilerini geliştirmeleri, AB içinde toplumsal uyumu güçlendirmek, dayanışma ve hoşgörünün geliştirilmesi amaçlanıyor.

TOSYA BELEDİYESİ AVRUPA BİRLİĞİ AKRETİDE MÜRACATI YAZISI

Our organization Tosya Belediyesi has been operating since 1864. We hold activities on issues which are seen as a problems and for young people with non-formal education to ensure community awareness. Our organization was also established in order to raise youth movement-oriented community awareness, education, European- sized community information, to benefit from young people’s innovative and creative ideas, to support national and international community education projects, to prepare projects, to include the disadvantaged segments in the social aspect, to create active citizenship awareness and to support all efforts to carry out social, cultural and educational work of school-parent-student-educator feet.

The main targets of our organization are to ;
- prepare education projects in order to develop training (for all age groups)
- organize courses, workshops, exhibitions, panels conferences, seminars, and similar meetings to introduce project(s) activities and to prepare, publish brochures, booklets and other publications in order to spread the activities.
- organize training activities contributing to the Development of Human Rights and to support initiatives for it.
- perform activities to protect and promote Culture and Heritage, Natural and Cultural Environmental Protection and Enhancement of natural and cultural resources (water, forest, pasture, biodiversity, etc..)
- contribute to the Development of Ecological Consciousness
- increase the production capacity by developing Human Resources
- to cooperate with national or international governmental, private organizations, civil society organizations, etc in order to develop International and Regional Co-operation and to organize meetings, conferences, panel discussions, seminars, festivals, carnivals, and similar activities jointly or alone.

TOSYA BELEDİYESİ AVRUPA BİRLİĞİ AKRETİDE MÜRACATI YAZISI (TÜRKÇE )

Kuruluşumuz Tosya Belediyesi 1864 yılından beri faaliyet gösteriyor. Sorun olarak görülen konularda ve yaygın eğitim almış gençlere toplum bilincini sağlamak için faaliyetler yürütüyoruz. Kuruluşumuz aynı zamanda gençlik hareketi odaklı toplum bilinci, eğitim, Avrupa ölçeğinde toplum bilgisini artırmak, gençlerin yenilikçi ve yaratıcı fikirlerinden yararlanmak, ulusal ve uluslararası toplum eğitim projelerini desteklemek, projeler hazırlamak, sosyal açıdan dezavantajlı kesimler, aktif vatandaşlık bilinci oluşturmak ve okul-veli-öğrenci-eğitimci ayaklarının sosyal, kültürel ve eğitimsel çalışmalarını yürütmek için tüm çabaları desteklemek.

Kuruluşumuzun ana hedefleri;
- eğitim geliştirmek için eğitim projeleri hazırlamak (tüm yaş grupları için)
- Proje faaliyetlerini tanıtmak ve faaliyetleri yaygınlaştırmak için broşür, kitapçık ve diğer yayınları hazırlamak, yayınlamak için kurslar, çalıştaylar, sergiler, panel konferanslar, seminerler ve benzeri toplantılar düzenlemek.
- İnsan Haklarının Geliştirilmesine katkıda bulunan eğitim faaliyetleri düzenlemek ve bunun için girişimleri desteklemek.
- Kültür ve Miras, Doğal ve Kültürel Çevrenin Korunması ve doğal ve kültürel kaynakların (su, orman, otlak, biyolojik çeşitlilik, vb.) geliştirilmesi ve korunması için faaliyetler gerçekleştirmek
- Ekolojik Bilincin Gelişimine katkıda bulunmak
- İnsan Kaynaklarını geliştirerek üretim kapasitesini artırmak
- Uluslararası ve Bölgesel İşbirliğini geliştirmek ve ortak veya tek başına toplantılar, konferanslar, panel tartışmaları, seminerler, festivaller, karnavallar ve benzeri etkinlikler düzenlemek için ulusal veya uluslararası hükümet, özel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları vb. ile işbirliği yapmak.

Editör: TE Bilisim