Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ve Tosya Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Niyazi Çil, geçtiğimiz günlere hafriyat çalışmaları yapılan içme suyu arıtma tesisi çalışmaları ile ilgili bilgi almak için Filyos’a gitti.

Başkan Şahin, Filyos Belediyesince hizmete sokulan içme suyu artıma ve kireç tutucu sistemle ilgili olarak incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, ana su deposuna kurulacak arıtma tesisine suyun elektrik enerjisi kullanılmadan geleceğini ve Tosyalı vatandaşlarımızın 2018 baharından itibaren tertemiz, kireçsiz içme suyuna kavuşacaklarını ifade etti.

Yeni kurulacak tesiste arıtılan suyun tekrar ana depoya yine elektrik enerjisi kullanılmadan aktarılacağını ifade eden Şahin;
"Bugün Burada Tosya’mıza kuracağımız İçme Suyu Arıtma Tesisinin bir örneği yerinde inceleme imkanı bulduk. Gelecek dönemde suyu yüksek standartlarda arıtacağız. Kum, tutucu ve kireç önleyici yeni sistem ile özellikle ev hanımlarımızın kireç ile olan sıkıntıları ortadan kalkacak. Bu çalışma vatandaşlarımıza ulaştırdığımız suyun kalitesinin de bir göstergesi. Şehrimizin her noktasına kaliteli içme suyu ulaştırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Hafriyatın ardından betonarme imalatlarımız tamamlanacak ve arıtma ve mekanik elemanlarının montajı yapılacak. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından tesisi kısa süre içerisinde devreye alarak tüm mahallelerimize sağlıklı, bol ve kesintisiz içme suyu ulaştıracağız" dedi.

Editör: TE Bilisim