Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Belediye meclis toplantı salonunda Belediye başkanı Volkan Kavaklıgil başkanlığında yapıldı.

Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan belediye başkanı Volkan Kavaklıgil '' Tosya Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısını ilçemize hayırlı olması dileklerimle açıyorum.Şimdi tek tek gündem maddelerine geçerek maddeler üzerinde görüş ve oylama yaparak meclis toplantımız sona erecektir''dedi.

Daha sonra meclis gündem maddelerine geçildi.Meclis gündemine gelen bir vatandaşın yazılı talepde bulunduğu isteğinin okunması sonrasında meclis üyeleri kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı.İlçede yaşayan bir vatandaş belediye'ye yazdığı dilekçede ''Mağdur ve ihtiyaç sahibi bir kişi olduğunu ifade ederek Tosya Belediyesinden bedelsiz arsa talepinde bulundu.Belediye meclis katibinin gündem maddesinin okunması sonrasında meclis başkanı söz alarak ''Sayın meclis üyelerimiz bu vatandaşımız ihtiyaç sahibi olduğunu belirterek belediyemize ait arsalardan bedelsiz bir şekilde kendine tahsis edilmesi yönünde bir talebi gündemimize geldi.Biz Tosya Belediyesi olarak her zaman ilçemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanında yer aldık ve desteğimizi her zaman verdik.Fakat bu gün meclis gündemine gelen bu talep Belediye mevzuaatı gereğince meclisimizin yasal olarak hiç bir kişiye bedelsiz arsa verme yetkisi yoktur. Yasalar gereği belediyeler bedelsiz arsa tahsisi yapamaz. Bu nedenle meclis gündemine gelen bu talebi sizlerin oyuna sunarak geri iadesi için komisyona göndermeyi teklif ediyorum''dedi.

Yapılan oylama sonunda tüm meclis üyelerinin red oyu ile yazılı talep komisyona iade edildi. Konuşmanın ardından meclise gelen diğer kanun teklifleri kabul edildi ve görüşmeler sona erdi.

Editör: TE Bilisim