Haber:Sedat Ağacıkoğlu (İHA ) Tosya
Belediye Başkanı Kazım Şahin’in başkanlığında tek gündemle dün saat 14.00’te toplanan Belediye Meclisinde bayındırlık ve imar komisyonun raporu görüşüldü.
Toplantının açılış konuşması Belediye Başkanı Kazım Şahin tarafından yapıldı. Başkan Şahin konuşmasında; “Bayındırlık imar komisyonu Yaptığı toplantıda Revizyon imar planını raporunu görüştü ve belli bir karara vardılar. Raporu şimdi sizinle paylaşacağız. Revizyon imar planını Yüce Meclisin onayına sunacağız” dedi.
Raporun okunmasının ardından Meclis Üyelerinin görüş ve önerileri dinlenerek oylamaya geçildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu Meclis’te oy birliği ile kabul edilerek inşaat ruhsatları serbest bırakıldı.
Raporun oylanmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Kazım Şahin; “ Arkadaşlar daha önce bunları tartıştık konuştuk artılarını eksilerini paylaştık uzun bi süreç yaşadık. Dün de Ankara’dan yeni paftaları getittirdik. Meclisimizin onayından sonra 30 gün bir süre var 30 gün süreden sonra kesinleşecek. Ancak yarından itibaren inşaat ruhsatları serbest bırakılacak.
Burada inşaat alanlarını büyütmedik, inşaat katlarını artırmadık, ilave kat vermedik. Pürüzlü, sorunlu yerleri çözdük,  koddaki emsalleri artırdık, o sorun çözüldü, yurt arsası, hamazdaki vatandaşlarımızın yerleştirileceği mezarlığın altındaki 8bin m2 lik arsa ve kum ocağının bu tarafındaki daha önce belediye mücavir alanı olarak belirlenen alanları serbest bıraktık. Yani burada şimdi 114 pafta var bunları birebir saymama imkân yok. Ancak zaman zaman bulundum, toplantılarda komisyon toplandı, imar müdürü başkan yardımcımız arkadaşlarımız bu işte donanımı birikimi olan arkadaşlar sürekli çalışmaların içersinde bulundular. Ve bugünkü sonuca ulaştık. 5 -10 gün sonra normal olağan genel kurulda da bunu yapabilirdik. Geçen ki meclis toplantısında ifade ettiğimiz gibi bir günü arar olduk.  İnşaat sezonu hızla ilerliyor. Bugün tek gündemli imar planı bayındırlık ve imar komisyonunun raporunun meclis tarafından oylanması için toplandık” diye konuştu.








Editör: TE Bilisim