Haber : Sedat Ağacıkoğlu -İHA-Kastamonu

15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehidi Mustafa Kaymakçı’nın adı ilçemizde Belediye meclisinin alaçağı bir kararla adının verileceği bir cadde veya kurum ismi ile yaşatılmalı.

İlçenin Bayat köyü nüfusuna kayıtlı İstanbul’da ikamet eden evli ve 1 çocuk babası Mustafa Kaymakçı 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halkın demokrasiye sahip çıkın çağrısına uyarak köprüye giden Mustafa Kaymakçı darbecilerin helikopterden yaptığı ateş sonrası olay yerinde hayatını kaybederek şehit olmuştu.

Darbe girişimi sonrasında ülkenin dörtbir köşeşinde olduğu gibi Tosya'da Demokrasi Nöbeti ilk gün ki heyecanla tutulmaya devam ediliyor.Demokrasi Nöbetinin 8. gününde Cumhuriyet meydanında bulunan Belediye başkanı Kazım Şahin'e www.tosyahaberleri.com haber sitesi ve Tosya İHA muhabiri olarak Tosyalı Demokrasi Şehidimizin adının bir cadde veya açılışı yapılacak olan Kültür Merkezi veya Spor Tesisine verilmesini teklif ettik.

Demokrasi Şehidi Mustafa Kaymakçı’nın adının ilçemizde bir kuruma verilerek yaşatılacak.

 Belediye Başkanı Kazım Şahin  Yurt genelinde olduğu gibi vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tutan Belediye Başkanı Kazım Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul’da şehit olan Mustafa Kaymakçı’nın  adı ilçemizde bir kamu kurumuna verilerek yaşatılacağını söyledi. 

Başkan Şahin açıklamasında; “ Önerinizi bizde belediye olarak daha önce düşündük sizlerin www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak bunu gündeme getirmeniz çok iyi oldu. 15 Temmuz darbe girişiminde ülkemize, milletimize, demokrasimize sahip çıkan her vatandaşımız gibi hemşerimiz Mustafa Kaymakçı’da demokrasi nöbeti için sokağa çıktı. Helikopterden açılan ateş sonucunda şehit olan hemşerimiz demokrasi şehidi Mustafa Kaymakçı’nın adının yaşatılması için çalışmalarımız devam ediyor. Ağustos ayındaki belediye meclis toplantısında bu konuyu gündeme getireceğiz, ve demokrasi şehidi Mustafa Kaymakçı’nın adının bir kuruma verilerek yaşatılmasını sağlayacağız” dedi.

www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin olağanüstü toplanarak Ağustos ayı meclis toplantısı beklenmeden bu karar alınmalı.

Ayrıca ilçemizde aktif siyaset yapan Ak Parti,Cumhuriyet Halk Partisi,Milliyetçi Haereket Partisi ve diğer siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri 15 Temmuz Darbe girişimine karşı ülke genelinde bir çok örneği olduğu gibi siyasi bir basın bildirisinde bulunmalıdır.

Bu konuda Ak Parti ilçe başkanı Metin Ekşi,Milliyetçi Hareket Partisi ilçe Başkanı Muvaffak Etyemez'in işbirliği ile diğer siyasi parti ilçe başkanları ile irtibata geçilerek ülke bütünlüğünü ve darbeye karşı birlikteliği gösterecek basın açıklanmasını Tosya kamaoyu olarak önemle ve hassasiyetle beklenmektedir.

 

Editör: TE Bilisim