Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında Bir Vatandaşın Kadına Şidet Uygulasına İsyanı damga vurdu.

8 Mart  Kadınlar Günü nedeniyle karanfil dağıtarak kadınlar gününü kutlayan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil eşi Seval Kavaklıgil ile günün önemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Helikopter kazasında şehit olan askerlerimizin ve tüm şehitlerimize rahmet dileyerek başlayan Başkan Kavaklıgil; “başta konuşmamıza başlarken geçen hafta helikopter düşmesi sonucu şehadet şerbetini içen değerli askerlerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Türk Milletinin de başı sağolsun diyorum.

Kadınlar Gününüzü kutlarken ilk başta bu analarımızın Kadınlar Gününü kutlayarak başlamak istiyorum. Tabi Kadınlar Günü ehemmiyeti Kastamonu’da bir başka, Tosya’da bir başka, neden? Şerife Bacıların, Halime Çavuşların memleketidir Kastamonu. Bu vesile ile tüm şehitlerimizin, öğretmen şehitlerimizin, asker şehitlerimizin annelerinin anneler gününü kutluyorum. Terörle birlikte katledilen kadınlarımızın, cinayetle birlikte katledilen kadınlarımızın ailelerinin, annelerinin annelerinin anneler gününü kutluyorum, kadınlar gününü kutluyorum. Eşimin, annemin, personellerimizin, tüm hemşerilerimizin, tüm Tosyalıların kadınlar gününü kutluyorum.Tabi toplumda kadın dediğimizde toplumun temel taşı vatan, kadın dediğimizde anne, kadın dediğimizde çocuk, kadın dediğimizde yuva, kadın dediğimizde sevginin akla geldiğini vurgulamak istiyorum. Toplumumuzda aile olgusunun oluşmasından tutun, doğumdan tutun ölüme kadar, en değerli ve en kıymetlilerimiz kadınlarımız. Lütfen kadınlarımıza sahip çıkalım, kadınlarımıza gerekli değerleri verelim. Ticaretten sanata, ekonomiye, kültüre hatta siyasete bile, kadınlarımızın eli değdiğinde daha güzel, daha insanlarla birlikte katılımcı bir toplumun oluşması için kadınlarımıza lütfen değer verelim.

Huzurlarınızda eşime de teşekkür ediyorum. Siyasi hayatımız üzerinde, siyasi yaşantımız üzerinde ve aile olmamızda büyük desteği ve etkisi olduğu için şükranlarımı sunuyorum. Son olarak lütfen kadına şiddete hayır, lütfen kadın cinayetine hayır diyorum. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum, teşekkür ederim” diye konuştu.

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil'in konuşması sonrası mikrofon uzattığımız bir vatandaşın Kadıa Şiddet Uyğulayan erkeklere '' Şeytan Kılıklı Erkekler'' demesi ve isyanı güne damga vurdu.

Konuşmasının ardından kadınlara karanfil dağıtan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Kadınların Kadınlar Gününü kutladı.

Editör: TE Bilisim