Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından gençlerin kendi potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkan sağlanması, gençlerin karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımı, genç girişimcilerin ve yenilikçi fikirlerin desteklenmesi amacıyla düzenlenen Genç Dostu Şehirler Kongresine konuşmacı olarak davet edilen Başkan Volkan Kavaklıgil Kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeni ile kongreye katılamadı.

TÜRKİYE'DEN 5 BELEDİYE BAŞKANI DAVET EDİLDİ

Türkiye genelinde 2.950 belediye başkanı içinden başarılı çalışmaları ile öne çıkan Tosya Belediye Başkanı dahil toplam 5 belediye başkanının konuşmacı olarak katılacaktı.

CUMHURBAŞKANI KARŞISINDA KONUŞACAKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakan Yardımcısı AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve diğer Bakanlıkların Bakan Yardımcıları ile Avrupa’dan ve Türkiye’den çok sayıda uzman misafir ve konuşmacının olduğu Kongrede Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’de konuşma yaparak ilçemiz ve projeler hakkında bilgilendirmede bulunacaktı.

BAŞKAN KOVİD-19 YAKALANDI

Günler öncesinden tüm hazırlıklarını bu yönde yapan ve ilçede yapılması planlanan projeleri sunum şeklinde hazırlayan Başkan Volkan Kavaklıgil ilçemiz için tarihi bir fırsat olan böyle önemli bir kongreye Kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeni ile katılamadı.

BAŞKAN PROJELERİ HAZIRLAMIŞTI

Kayseri, Konya, Akyurt, Gölyalı ve Tosya Belediye başkanlarının konuşmacı olarak katılacağı Uluslararası Genç Dostu Şehirler kongresinde Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ilçemizde yapılması planlanan ve projeleri hazırlan yatırımlarla ilgili direk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunumda bulunacaktı.

İlgili Bakan Yardımcıları ve Bakanlık yetkilileri ile birebir görüşme imkanı olacak olan Kongre 24 ve 25 Ağustos 2021 tarihleri arasında Ankara’da yapıldı ve Başkan Volkan Kavaklıgil aynı tarihlerde Kovid-19 nedeni ile programa katılamadı.

Editör: TE Bilisim