Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil yapılan çalışmaları anlatmak ve devam eden asfalt çalışmasını basın mensuplarına yerinde göstermek amacıyla sebze pazarı yanında gazetecilerle bir araya geldi.

Göreve geldiği günden bu güne kadar yapılan çalışmaları tek tek anlatan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, 22 bin m2 lik alana toplam 6 bin ton sıcak asfalt serileceğini söyledi. Çalışmaların aralıksız devam ettiğinin altını çizen Başkan Kavaklıgil, önümüzdeki süreçte müjdelerin devam edeceğine dikkat çekti.

Sıcak asfalt çalışmaları hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Volkan Kavaklıgil şöyle konuştu:

Malumunuz olduğu üzere yaklaşık 1,5-2 aydır şehrin ana arterleri olarak adlandırdığımız 2 tane caddesinde hem 2-2,5 km alanda yağmur sularını yerin altına aldık, hemde 1 km lik alanda kanalizasyon çalışması yaptık. Yaklaşık 3 ile 3,5 km arasında da sıcak asfalt çalışmasını gerçekleştiriyoruz. %70 durumuna kadar getirdik şu anda.

Tabi maliyetli bir çalışma, fazla bütçe gerektiren bir çalışma. Bahçelievler ve Cumhuriyet Mahallesinin de içerisinde kapsadığı sıcak asfalt altyapı çalışmalarımız yaklaşık 3 ile 3,5 milyon TL arasındadır.  Bunların hepsini biz öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Tabi bu süreç içerisinde yaklaşık 15 km de satih kaplama çalışması gerçekleştirdik. Bir çok mahallemizdeki sıkıntılı alanların, problemli alanların sıkıntılarını giderdik. Hali hazırda aşağıdaki orta ölçekli metal sanayi sitemizde şu anda takribi 15bin km2 alanı buldu, orda da çalışmamız devam ediyor. Bununla birlikte Dilküşa Mahallesinde TOKİ İlkokulumuzun yan tarafında bulunan 1500 m2  alanda yeni oyun alanı yaşam alanı oluşturduk. Üçoluklarında yine bununla ilgili bitakım çalışmalar gerçekleştirdik. Hali hazırda devam eden birçok projemiz var. Bunları peyderpey hayata geçirmeyi ve memleketimize hizmet etmeye çalışıyoruz.

Tabi bu süre zarfı içerisinde yetişemediğimiz, ilerleyemediğimiz yada gidemediğimiz yerlerimiz de oluyor. Ama halisane bir şekilde biz hizmet götürmeye devam edeceğiz, devam ediyoruz. Rabbim inşallah bizleri ve bize inananları utandırmasın. Seçim sathı mahallinde verdiğimiz sözleri de yerine getirmeyi bizlere de nasip eylesin. Tabi bu çalışmalar gerçekleşirken gerçekten personel noktasında özverili bir çalışma gerçekleştiriyor, ekip arkadaşlarımız. Mesai mefhumu gözetmeksizin hafta sonu, tatil gözetmeksizin tabiri caizse 7/24 biz bütün ekip arkadaşlarımızla birlikte çalışma gerçekleştiriyoruz. Su kanalizasyonu ekibimize, fen işleri ekibimize gerçekten özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.

Halihazırda 2021 süresi çalışmaları içerisinde bir hayvan pazarı ve modern mezbahane projemizin çalışmasını sürdürüyoruz. Yine otogarla alakalı, şehirler arası taşımacılıkla ilgili otogarımızın projesi ile ilgili çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yine şehrin muhtelif bölgelerinde Allah nasip ederse 2021 yılı içerisinde hem satih kaplama, hem de sıcak asfalt yönünde çalışmalarımız devam edecek. Biz verdiğimiz sözleri de iyi biliyoruz, insanlar için neyi ortaya koyacağımızı söylediğimizi de iyi biliyoruz. Allah nasip kısmet ederse biz Tosya Belediye Başkanlığı olarak vatandaşımıza, hemşerilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğimize eminiz, onların da emin olmalarını istiyoruz.

Başkan Kavaklıgil açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bundan sonraki planlama konusunda nereye müjde verebiliriz?

Bundan sonraki yer konusunda 4-5 tane yer var. Bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Çarşamba günü bir program daha ortaya çıkacak. Şimdi bunu söyleyip, ortaya atıp yapamazsak üzülürüz. Çarşamba’yı bi bekleyelim. Allah nasip ederse biyerden bi haber alacağız. İnşallah o haberi de alınca daha güzel bir çalışmayla bugün yaptığımız çalışmanın 3 katı büyüklüğünde bir çalışma gerçekleştireceğiz. İnşallah Rabbim nasip ederde Çarşamba’ya erişirsek onları da sizlerle paylaşacağız.

Yaptığınız çalışmaların toplam rakamları neler?

Şu anda toplamda sıcak asfalt 6 bin ton civarında gerçekleşiyor. Bu da ortalama 20 ile 22 bin m2  arasında bir alanı kaplıyor. Önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışma eğer bir problem yada bir sıkıntı olmazsa 15 bin ton. Tabi bu sadece bizimle alakalı değil. Gelecek malzemeyle de alakalı. Ama 10 ile 15 bin ton arasında da hayata geçirebilirsek planlamamız var.

Şehir çayı ile ilgili bir planlama var mı?

Şöyle çayın içi ile alakalı Devlet Su İşleri ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Allah nasip ederse ilk etapta zemin kaplaması. Şimdi etüt çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. 2021 programına aldırabilirsek eğer, 2021 programında yan duvarların güçlendirilmesi ve zeminde betonla kaplanması için bir çalışma gerçekleştireceğiz. Tabi biz şu anda halihazırda çay boyundaki bütün demirlerimizi boyama işlemini gerçekleştiriyoruz. Ve bunları tanesi 4bin 250 TL civarında tutan bir ışıklandırma sistemi ile ışıklandırma direklerimizin hepsini değiştireceğiz.

Şimdi Mutaflarda bulunan tuvaletimizin ihalesini yaptık verdik. Mezarlığın içerisine şimdi gasilhane yapılıyor. İşte yeni sebze pazarımızın içerisinde insanlarımızın ihtiyaçlarını giderecek tuvalet yoktu, biz yaptık. Yani siz söyledikçe daha aklımıza geliyor.

Millet kıraathanesi ile ilgili bir planlama var mı?

Şimdi bazı kesimler tarafından bir algı oluşturulmak isteniyor. Ben o noktaya da sizlerin aracılığınızla cevap vermek istiyorum. Şimdi ülke genelinde bir cumhur ittifakı var. Bu cumhur ittifakıyla birlikte insanlarımızın üzerine bir algıyla gidilmek isteniyor. Ne bu algı? Millet Kıraathanesi.

Şimdi Tosya Belediyesi Adalet ve Kalkınma Partisinden Milliyetçi Hareket Partisine geçince sanki belediye başkanı burayı kapattı, burayı farklı amaçlar içerisinde kullanıyor gibi bir hava oluşturulmaya çalışılıyor. Ben işin özünü sizlerle paylaşayım, vatandaşlar da bilsin. Hatta biz bu konuyu geçtiğimiz haftalarda Adalet ve Kalkınma Partisinin İl Başkanı ve İlçe Başkanıyla da bir istişare etme durumumuz ortaya çıktı. Şimdi Tosya Belediye Başkanlığı 2019 yılına kadar 10 sene her dönem 150 tane İŞKUR personeliyle çalıştı. Şimdi bu İŞKUR personelinin bir kısmını Millet Kıraathanesi olarak adlandırılan bölgede istihdam ettiler. Ama bizim elimizden bu imkan alınınca sadece Tosya’da değil, Türkiye genelinde böyle bir tasarrufa gidildi. Haliyle biz bu noktada personel çalıştıramaz hale geldik. Öyle olunca da bir müddet bunu kapatmak zorunda kaldık. Bunu siyasi malzeme olarak kullanmak istiyorlardı, isteyenler vardı, burada şu anda Millet Kıraathanesi içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye genelinde başlatmış olduğu bir Millet Bahçesi projesi var. Şimdi bir Millet Bahçesi Sayın Cumhurbaşkanımızın tasvir etmiş olduğu bir Millet Bahçesine bakalım. Tosya’nın göbeğinde inşa edilmiş Millet Kıraathanesi diye adlandırılmış 150-200 m2   lik alana bakalım. Bu Tosya’mıza yakışıyor mu, yakışmıyor mu bunun muhakemesini vatandaşlarımız yapsın. Biz diyoruz ki Cumhur ittifakı dokusuna uygun Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu projeyi 30-35 dönü bir arazi üzerinde gelin hep birlikte uygulayalım. Bizim söylediğimiz bu. Kaldı ki burada şimdi farklı bişey falan yapılmıyor. Şimdi Millet Kıraathanesi olan bölgemizin içerisinde Tosya’da yaşayan kadınlarımızın Tosya’da üretilen şeftaliden reçel yapıyor, Tosya’da üretilen patlıcandan reçel yapıyor. Tosya’da yetişen kuşburnudan reçel yapıyor, turşusunu yapıyor, tarhanasını yapıyor ve buradan gelir elde ediyor. Şimdi burada zora gidecek, sıkıntı olacak, problem olacak ne var, hiçbir şey yok. Sayın il başkanına ve ilçe başkanına şu teklifte bulundum. Dedim ki madem siz burada çayın bedava olmasını istiyorsunuz Millet Kıraaathanesi olması için. Siz burada öğrencilerin rahatlıkla ders çalışmasını istiyorsunuz, madem Cumhur İttifakı noktasındaki ortaklığımızı Millet Kıraathanesi içerisinde içilecek bedava çay ve öğrencilerin çalışma ortamı sağlanacağına inanıyorsunuz, tamam bunları ben yapıyım ama kadınlarımız da burada üretmeye devam etsin diye kendilerine ilettim. Bu bizim aşamayacağımız şeyler değil. Bunlar benim nezdimde çok ufak tefek işler. Yani biz Tosya nezdinde ilgilenmemiz çok farklı hususlar var. Yani bir Tosya içerisinde bir cezaevi kapatılmış Kastamonu ili içerisinde bir cezaevi yapılacak, bunun Tosya olması için biz uğraşalım. Hastanemizle ilgili problemlerimizle uğraşalım. Yani Millet Kıraathanesi vardı, yoktu, belediye orayı yıktı kapattı, şöyle oldu böyle oldu bunlar ufak tefek işler.

Kıymetli basın mensupları,

Yani Tosya’nın derdi dağlarla değil, Tosya’nın derdi gerçeklerle. Biz gerçeklerimizi ön plana çıkartmamız lazım. Biz problemlerimizi sıkıntılarımızı en önce hep birlikte dile getirmemiz lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, Sayın Cumhurbaşkanımızın projesi başımızın üstünde yeri var. Ama Tosya’da yakıştığı ve yakışacağı şekilde bunu ortaya koyalım istiyoruz. Allah nasip kısmet ederse de hem Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Teşkilatı, İl Başkanlığı, hem Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı, İlçe Teşkilatları ve Belediye Başkanlığı olarak bizde üzerimize düşen görevi yerine getirip, Tosya’da Millet Kıraathanesi değil, adının yakışacağı şekilde Millet Bahçesi’ni hep birlikte inşa ederiz inşallah. Burdan da Sayın İlçe Başkanımıza ve İl Başkanımıza da bu noktada bize destek olmalarını davet ediyoruz.

Yoksa ilçede şunu samimiyetimle söylüyorum, Cumhur İttifakı noktasında Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisinin izlemiş olduğu ülke genelindeki politikanın sınır çizgileri içerisinde en iyi geçim sağlayan ilçelerden bi tanesi Tosya. Bizim ne ilçe başkanlarıyla, özellikle şahsımın bütün siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla, bütün seçmenleriyle, bütün taraftarlarıyla ve hepsiyle aramız iyi, hepsine kapımız açık. O yüzden biz gerçekten biz Tosya’da yaşayan bütün insanların belediye başkanı olması anlayışıyla memlekete hizmet etmeye çalışıyoruz. O yüzden bu anlayışımız da bu şeklide devam edecek.

Editör: TE Bilisim