Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Belediye  bünyesinde 60 yıl önce kurulan ve bir müddet faaliyet gösterdikten sonra dağılan ancak 1992 yılında o dönem ilçe Belediye Başkanı Mümtaz Yücel tarafından çoğunluğu Belediye Personelinin girişimleriyle tekrar oluşturulan 20 kişilik Şehir Bandosu’nun sonu bir hiç uğruna tekrar aynı oldu ve dağıldı.

Tosya Belediye başkanı Mümtaz Yücel 1992 yılında göreve geldiğinde ilçedeki bando eksikliğini gidermek için kolları sıvadı. Öncelikle belediye personelinden ve ilçe esnafından 20 kişilik ekip kuruldu. Sonrasında Belediyenin destek sözü ile borçlanarak ekipman ve kıyafetler alındı.1992 yılında tekrar kurulan sonraki dönemlerde Mehmet Oruçöz, Hasan Leblebici, Sait Gülabacı başkanlar döneminde devam eden Bando Takımı Kazım Şahin’in başkanlığı döneminde Belediyenin Bando takımına verdiği maddi ve manevi desteğin çekilmesi ile dağıldı.

SÖZLER TUTULMADI

Bayramlarda ve özel törenlerde görev alan Bando Takımı halk tarafından çok sevildi ve kutlamaların vazgeçilmesi oldu. Tosya Belediyesi Bando Takımı Şefi Metin Bektaş’ın iddiasına göre 2015 yılında Belediye Başkanı Kazım Şahin’in Belediye tarafından verilen maddi ve manevi destek sözünün yerine getirilmeyince Bando takımı elemanları yaptıkları tüm fedakârlıklara rağmen Bando takımının dağılmasına engel olamadı. Yine o dönem yapılan görüşmelerde yaşanan restleşmeler sonrasında Belediye desteğini çekmesi ile 30 yıllık Tosya Belediyesi Bando Takımı kapandı.

TEKRAR KURULMASI İÇİN BELEDİYE DESTEĞİ ŞART

Son olarak geçtiğimiz akşam 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalar programında ilçe Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından organize edilen Fener Alayı yürüyüşünde gözler Bando Takımını aradı. Eldeki imkanlarla düzenlenen Fener Alayı yürüyüşünde Marşların ve siren seslerinin birbirine karıştığı ve organize olunamayan bir Fener Alayı yürüyüşü yapıldı.

www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak bir hiç uğruna dağılan Tosya Bando takımının yeniden kurulup kurulmaması için sözü siz vatandaşların takdirine bırakarak Anket başlatma kararı aldık.

Editör: TE Bilisim