HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Kastamonu´nun Tosya İlçesinde Gök yer, Topsakal, Kuz yaka ve Kale yakası mevkiinde yol üzerinde ve bağ aralarında ağaçlar ve dalları elektrik tellerine zarar verdiği gerekçesi ile kesildi.

Yıllarca emek vererek büyüttükleri ağaçların elektrik tellerine zarar vermesi gerekçesi ile kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar ‘’ Kimseye danışmadan, haber vermeden dalları kesmişler. Ağaç budamada hiçbir tecrübesi olmayan kişiler ellerine birer kesim motoru almışlar, ağaçları kesiyorlar. Bu ağaçları keseceksiniz madem önce bize gelirsiniz, bilgi verirsiniz. Bu budama değil, resmen ağaç katliamıdır. Böyle budama olmaz. Bu ağaçları ben büyütmek için çok sıkıntılar çektik. Tosya da ki bütün bağcıların içi sızladı. Özellikle Ceviz ağaçlarını böyle kesmenin adı budama olmaz” dediler.

Elektrik dağıtım şirketi yetkilileri ise vatandaşlara özellikle yol kenarında elektrik direklerinin çok yakınında bulunan ağaç dallarının tehlikeli bir şekilde büyüdüğünü ifade ederek’’ Bizler yıllardır bünyemizde çalışan ve budama konusunda tecrübeli elamanlarla bu işi yapıyoruz. Eğer biz bu gün bu kesme işini yapmaz isek yarın rüzgarın etkisi ile o dallar telleri birbirine dokundurarak tehlikeli vakaların yaşanmasına neden olur. Bizler bu duruma engel olmak için vatandaşların mağduriyet yaşamaması için bu çalışmayı yapıyoruz’’ dediler.

Editör: TE Bilisim