HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya İlçesinde 1952 yılından bugüne kadar faaliyet Gösteren Tosya Avcılar ve Atıcılar Derneği gerekli izin belgeleri olmadığı için kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Tosya Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı Şamil As ve Dernek üyesi Abdullah Telli dernek lokalinin bulunduğu Er Karagülle parkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başkan Şamil As ‘’ Derneğimiz 1952 yılından bugüne kadar aktif bir şekilde faaliyet göstermektedir. Bir yıl önce derneğimiz ve lokali İlçe protokolünün katılımı ile Er Karagülle parkında yeni yerine taşındı. Tosya Avcılar ve Atıcılar Derneği 190 üyesi ile burada faaliyet göstermektedir. Bugüne kadar çevreye ve komşularımıza rahatsızlık vermeden dernek lokalimiz faaliyetine devam etmekte. Hatırlarsınız geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet meydanında düzenlenen Çocuk İstismarı konulu mitingde dernek binamızın bulunduğu Er Karagülle parkı gündeme gelmişti.  Belediye Başkanımız o gün yaşanan olaylardan sonra Çocuk Parkı ile Dernek binasının olduğu alanda iyileştirme çalışması yaparak ortadan ikiye böldü. Yapılan çalışma doğrumu derseniz bizce de doğru bir çalışma yapıldı. Fakat o yaşanan olaylar sonrasında Avcılar ve Atıcılar derneği üyelerine karşı farklı yorumlar yapıldı ve bunlarda bizim kulağımıza geldi. Tabi ki bizler buna çok üzüldük. Tam bu olayların stresini üzerimizden atmaya çalışır iken bu defa Resmi Kurum tarafından Dernek Lokal binamız gerekli evrakların olmamasından dolayı mühürlenme kararı alındı ve bize bu yönde yazılı tebliğ yapıldı. Şimdi bu olayların peş peşe gelmesi aklımıza acaba Tosya Avcılar ve Atıcılar Derneği ve 190 üyesi itibarsızlaştırılmaya mı çalışılıyor sorusunu akıllara getiriyor. Unutmayın ki bizler bu ilçenin En Büyük Silahlı Milis Gücüyüz. Bir kişinin Avcı ve Atıcılar Derneğine üye olabilmesi ve Avcı belgesi alabilmesi için ilk önce devletimizden Sabıka kaydı alması gerekir. Daha sonra her şeyi yasal olan silah ve mermisi ile gerekli izinler alarak avcılık yapmaktadır. Son olarak şunu söylemek isteriz Bizleri Üzmeyin.. ilçemizde yapılması gereken daha önemli işler var iken derneğimizi kapatmayın’’dedi.  

Editör: TE Bilisim