HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Belediye tarafından yaptırılan Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği’nin binası törenle hizmete açıldı.

Er karagülle parkında bulunan ve tadilatı yapılan Avcılar ve Atıcılar Derneği binasının açılış töreni yapıldı. Açılışa İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Emniyet Müdürü Kazım Ejder, Jandarma Komutanı Ütğm. Özgün Yapağı, Doğa Koruma Milli Parklar Şefi Derya Kayacı, Ak Parti İlçe Başkanı Metin Ekşi, İş adamı Hüseyin Nalbantoğlu, sivil toplum örgüt temsilcileri, avcılar ve vatandaşlar katıldı.

Dernek Başkanı Şamil As katılıcılara hoş geldiniz diyerek ‘’ Dernek binamızın yeri ve tadilatı konusunda bizlere her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Kazım Şahin’e teşekkür ediyoruz’ ’dedi. Daha sonra yapılan açılış duası ile dernek binası hizmete girdi. Konuklara dernek tarafından içinde av eti (tavşan, yaban ördeği vb.) bulunan yemek katılımcılara ikram edildi.  

Yemek sonrası Dernek tarafından 2017 yılının Enlerinde avcılara ödül verildi. Yılın En Sakar Avcısı ödülünü yapılan domuz avında üstüne gelen domuza ateş etmek için cebinden kurşun yerine panikle tüfeğin namlusuna çakmak süren Selim Yancı oğlu aldı. Yılın En Şaşkın ödülünü ise avda kaybolan ve ilk gördüğü kişiye yol tarifi soran fakat sorduğu kişinin kör olduğunu fark edemeyen Mustafa Taşçı aldı. Yılın En Panik avcı ödülünü ise av sırasında panikten yerinde duramayan Ali Kımıl aldı. İlginçliklerin ve ilklerin yaşandığı ödül töreninde Tosya’nın korkusuz avcıları ilk defa korktukları kişiyi itiraf ederek Doğa Koruma Milli Parklar Şefi Derya Kayacı’ya madalya vererek tarihe geçtiler.

Yapılan madalya töreni sonrası misafirler ve avcılar dernek binasında canlı müzik eşliğinde eğlendiler.

  (SDA-













Editör: TE Bilisim