SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Tosya Atlı Spor Rahvan ve Dörtnal Kızak ve Atlı Kızak Yapma ve Yaşatma Derneği ilk toplantısını yaptı.

Tosya’da kültürel faaliyetleri geliştirmek için halka kültürel heyecanı yaşatmak ve birlik beraberliği sağlamak amacıyla atlı spor severler tarafından Tosya Atlı Spor Rahvan ve Dörtnal Kızak ve Atlı Kızak Yapma ve Yaşatma Derneği ilk toplantısını yaptı.

Karakaş At Çiftliğinde yapılan toplantıya; Kaymakam Deniz Pişkin, Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak Asbaşkanı Günal Genç, Dernek Başkanı Ahmet Karakaş, Başkan Vekili Mustafa Çadıroğlu, Sayman Hüseyin Nalbantoğlu ve diğer üyeler katıldı.

Faaliyetler ve yapılması planlanan at yarışlarının masaya yatırıldığı toplantının sonunda Kaymakam Deniz Pişkin’e ve üyelere üyelik beratı da takdim edildi.

Toplantının sona ermesinin ardından katılımcılar çiftlikte ata binerek hem güzel vakit geçiren katılımcılar hafta sonları vakit geçirmek için at çiftliğinin güzel fırsat olduğunu söyledi.

Kaymakam Deniz Pişkin’e teşriflerinden dolayı teşekkür eden Dernek Başkanı Ahmet Karakaş dernek çalışmaları ve atlı sporlar hakkında bilgi verdi.
Program sonrası Kaymakam Deniz Pişkin ve gazeteciler at çiftliğinde bulunan atlara binerek çiftlik içinde kısa bir yarış yaptılar.











Editör: TE Bilisim