HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Tosya Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Volkan Kavaklığil’in başkanlığında 2023 yılı şubat ayı meclis toplantısını yaptı.

Tosya Belediye Meclisi şubat ayı toplantısı, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil başkanlık ettiği toplantıya; AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeleri katıldı.

Tosya Belediye Meclisi kararı ile Tosya’da 2023 yılı için mezar yeri ücretlerine ikinci defa zam yapıldı.

Tosya'da mezar yeri ücretlerine 2023 yılı için yüzde 66 oranında zam kararı alındı. Tosya'da 2023 yılı için yapılan zam ile mezar yeri ücretleri ne kadar olacak?

Tosya Belediye Meclisi toplantısında söz alan Başkan yardımcısı Mustafa Mola ilçedeki mezar yeri sorununu gündeme getirerek ‘’ Sayın meclis üyeleri ilçemizde hepinizindi malumu olduğu gibi Tosya Asri Mezarlıkta yer sorunumuz var. Mezar yerini genişletmek istiyoruz vatandaştan yer almak istediğimiz zaman taşınmaz satış maliyetleri çok yüksek. Fakat başkada çaremiz yok.Tosya’da mezar yeri sorunun çözmek için bu genişletme çalışmasını yapmak zorundayız. Kıyamete kadar kalacağımız yer konusunda hiç kimse mezar yeri sıkıntısı yaşamak istemiyor. Belediye olarak mali açıdan bu sorunu çözmek için elimizden gelen tüm şartları zorluyoruz. Yine de güncel mezar yeri ücretlerimiz çok düşük. Mezar yeri ücreti az olunca insanımız 15-20 kişilik mezar yeri alıyor. Bunu da dikkate aldığımızda mezar yeri ücretlerine zam yapılması zaruri bir durum oldu’’ dedi.  

Tosya Belediyesi Meclisi'nin mart ayı kapanış toplantısında mezar yeri ücretleri için teklif edilen zam oranları kabul edildi.

Tosya Belediye Meclisi'nin gerçekleştirdiği toplantıda, Tosya Bahçelievler Mahallesi Asri Mezarlıkta bulunan Asri Mezarlığında yer ücretlerine 2023 yılında uygulanmak üzere zam yapıldı. Buna göre Samsun'da 2023 yılı için mezar yeri ücretleri için alınan zam kararı ile fiyatlar şu şekilde güncellendi.

1 ila 2 Mezarlık yeri: 1.200,00 TL

AK Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Takır'dan Önemli Ziyaret AK Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Takır'dan Önemli Ziyaret

2 ila 3 Mezarlık yeri: 2.500,00 TL

4 ve üzer Mezar yeri: 4.000,00 TL

Editör: TE Bilisim