Geçtiğimiz günlerde başlayan zemin hafriyatının ardından hızlıca bölgede yol yapım çalışmalarını yürüten Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Uluslararası D-100 karayolu yanında bulunmasından dolayı hızlıca buradaki çalışmaların tamamlanacağını dile getirdiler.

Yol yapım çalışmalarının ardından ağaçlandırma işlemleri de başlayacak olan bölgede sık sık denetimlerini sürdüren ekipler esnafın mağduriyetinin giderildiğini dile getirdiler.

Yapılan açıklamada; “Tosya Yeni Küçük Sanayi Sitesinin hayata geçirilmesi ile birlikte D-100 karayolunun da kenarında bulunmasından dolayı yeni sanayi sitesi oldukça büyük bir önem kazanmış ve araç tamir, bakım ve onarım konusunda da önemli ölçüde ihtiyaca cevap vermiştir.

Fakat, bölgenin ulaşımı yıllardır toprak yoldan sağlanıyor bu da beraberinde engellenemez ölçüde tozun ortaya çıkmasına neden oluyor bölge esnafı zor anlar yaşıyordu.

Bu tür sıkıntılara kalıcı çözüm olması için parke yol yapım çalışmalarına hızlıca başladık ve yine bölgenin ağaçlandırılması için de çalışmaların akabinde bölgedeki operasyonlarımız devam edecek.

Tosyalı hemşerilerimizin daha modern bir yaşam alanına sahip olmaları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” denildi.

Editör: TE Bilisim