Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yapılması planlanan Adliye Sarayı binası için 2 Kasım 2020 Pazartesi günü yapım ihalesi yapıldı.

Prefabrik binada hizmet veren Tosya Adliyesi için yeni hizmet binası yapım süreci başladı. Binanın yetersiz olması nedeniyle yeni hizmet binası yapılması için çalışmalar tamamlanarak ihale süreci başladı. Tosya ilçesine inşa edilecek yeni Adliye Sarayı hizmet binasının yapım ihalesi 2 Kasım 2020 Pazartesi günü yapılarak ihale süreci sonuçlandı. Bir yılda yapımı tamamlanması planlanan Tosya Adliye Sarayı hizmet binası 5 bin 345 m2 arazi üzerine toplam 4 bin 842 m2 kapalı alan olarak inşa edilecek.

Bodrum, zemin ve 2 normal kattan oluşacak olan binada 1 Cumhuriyet Başsavcısı, 2 savcı odası ile 5 hakim odası olmak üzere toplam 8 hakim savcı odası bulunacak.Binada 2 Ceza, 2 Hukuk, 1 adet rezerv mahkeme ile İcra Müdürlüğü de yer alacak.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavakligil Tosya Belediyesi Sosyal Medya hesabından müjdeli haberi vererek Tosya Adliye Binası ihalesinin hizmete geçmesinden destek saglayan ''Sayın Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül'e, Bakan Yardımcımız Sayın Zekeriya Birkan'a, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Sayın Faruk Kaymakcı'ya, Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mustafa Hidayet Vahapoğlu'na, Valimiz Sayın Avni Çakır'a, Kastamonu Milletvekillerimiz Hakkı Köylü ve Metin Çelik'e, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanlarımıza, kurum müdürlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Editör: TE Bilisim