Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Tosya İlçe Tapu Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan ilçenin merkez mahallelerinde kadastro güncelleme ve mahallelerin bölünme çalışmaları başlatıldı.

Çalışmalar kapsamında ilçe merkezinde bulunan taşınmazların ada, parsel, yüzölçüm, cinsi ve taşınmaz maliklerinin kimlik bilgileri de güncellenirken, verilerin güncellenmesinde problem yaşanmaması için taşınmaz maliklerinin de kadastro ekiplerinin yanında bulunmaları gerekmektedir. Güncelleme çalışmalarında izdiham yaşanmaması için mahalleler için öngörülen çalışma tarihleri birkaç gün öncesinden ilan edilecek.

Tapu Kadastro yetkilileri tarafında yapılan çalışmada Kadastro müdürlüğüne ait özel donanımlı bir araç günlerdir Belediye mücavir alanları içinde yer alan mahalle ve sokakları gezerek her noktayı görünteleyip koordinatları ile birlikte bilgisayar sistemine işlemekte. En son olarak 1960 yılında yapılan kadastro çalışması sonrası Tosya'da bir daha kadastro çalışması yapılmadı.60 yıl öncesi kayıtlarına göre yapılan tapu işlemlerinde malikler arasında sorunlar ve tartışmalar yaşandı.

Türkiye'nin bir çok noktasında bu çalışmanın yapılmadığı ifade eden yetkililer Tosya için 60 yıl sonra yapılan bu kadastro çalışmasını önemli bir şans olduğunu ifade ettiler. Ömüzdeki günlerda Kadastro yetkililerinin ilçede mahalle ve caddelerde ada ve parsel bazında yerinde tespit çalışması yapacağından taşınmaz sahiplerinin bina-arsa-bağ ve bahçelerinde yatkililerin yanında bulunmaları yönünde bilğilendirmede bulundu.

   

Editör: TE Bilisim