HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Dilküşah Mahallesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca yapılacak olan 5 bloktan oluşan 109 Adet Konut  yapım işinde sona gelindi ve hak sahiplerine teslim tarihi belli oldu.

Proje kapsamında Tosya ilçesine 70 adet 2+1 ve 39 adet 3+1 olmak üzere toplamda 109 konut projesinde hak sahiplerine teslim tarihi netleşti.

Tosya 3.Etap Toki konutlarının ihalesi 6 Temmuz 2020 tarihinde yapılmış ve yükleci firma hızla Toki alanına şantiyesini kurarak çalışmalara başlamıştı.Tosya Belediye Başkan Volkan Kavaklıgil alt yapı çalışmalarına hız vererek 70 adet 2+1 ve 39 adet 3+1 konutların inşaat alanında ki tüm alt yapı hizmetlerini tamamladı.

Dilküşash mahallesinde inşaa edilen ve 2020yılı Temmuz ayında müteahhit firma Arden Yapı İnşaata yer teslimi yapılan TOKİ konutları inşaatı, tamamlanarak çevre düzenlemesinde sona gelindi.

Enerji firması tarafından yapılacak Trafo kurulumu nedeni ile kısa süreli gecikme yaşansada 109 Konutlu 3.Etap Tokinin Haziran ayı içinde hak sahiplerine dairelerin teslim edileceği açıklandı.

Belediye Başkanı Volakn Kavaklıgil “Gectiğimiz yıl başlarında başlayan ve çok hızla ilerleyen ve an itibariyle son aşamaya gelen TOKİ inşaatımız tamamlanmak üzeredir. TOKİ konutlarının yapımında emeği geçen alın teri döken herkese teşekkür ediyoruz. Belediye olarak Toki konutlarının inşaatının her aşamasında taşın altına elimizi koyarak elimizden gelen desteği verdik. Çok yakın zamanda hak sahipleri önümüzdeki yaz ayında evlerine taşınacaktır. Şimdiki hedefimiz 4.TOKİ konutları için çalışmalarımıza hız vererek yakın zamanda ilçemize müjdesini vermektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim