Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 81 ilde yapılacak olan 100 bin konut projesi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ve 17.3 milyar TL'lik yatırımla yapılacak.

Yılbaşından sonra başlayacak olan projenin 1,5 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Sosyal konutların yapılacağı ilçelerin bir bölümü açıklandı. Açıklanan ilçeler arasında Tosya'nın yer almaması dikkat çekti.

Tosya Belediyesinin Kasım Ayı Meclis toplantısında ilçenin Dilküşah mahallesi Kıran mevkide yer alan 19 bin m2 alanda imar tadilatı yapılarak Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konut yapılması kararı alınmıştı. İlçenin Kıran mevki olarak bilinen mevkide 319 Ada 66 ve 106 parselde toplam 19 bin m2 alanın TOKİ alanı lejantı olarak değiştirilmesi ve bu yönde çalışma yapılması için teknik eklpler görevlendirilmişti.

Fakat son anda Tosya Belediye Meclisi Aralık ayında yapılan yılın son meclis toplantısında 3.Etap Toki alanı ile ilgili Lejant çalışması ertelenerek bir sonraki meclis toplantısında yapılacak çalışmalarla devam edilipi edilmemesine karar verildi. Tosya'da Ev sahibi olmak isteyen bir çok vatandaş 3.Etap TOKİ çalışmalarının durdurulması ve Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada Tosya ilçesinin olmamasının hayal kırıklığını ve üzüntüsünü yaşadı.

Sosyal konutlar ilk etabı Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Burdur, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hatay, Isparta, Kayseri, Kırıkkale, Adana, Afyon, Aksaray, Amasya, Isparta, Karaman, Konya, Kilis, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Sivas, Trabzon ve Yozgat'ın bazı ilçelerinde start alacak.

Tosya'da yapılacak 3 Etap Sosyal konutlarla ilgili herhangi bir tarih ise henüz belli değil.

İŞTE TOSYA'YA YAKIN İLÇELER VE TOKİ KONUT SAYISI

Amasya Gümüşhacıköy 79 konut

Çankırı Eldivan 94 konut

Çankırı Şabanözü 200 konut

Çorum Uğurludağ 150 konut

Çorum Oğuzlar Mahallesi 100 konut

 

 

Editör: TE Bilisim