03.Mart.2012 Cumartesi günü Tosya Müftülüğü Konferans salonunda yapılan elemelere Tosya halkı ve Protokolü ile birlikte misafir  okul idarecileri ile öğrencileri katıldı.




Cumartesi günü saat 10:00’da başlayan Kastamonu ili Elemelerine aşağıdaki okullar katıldı

1:            Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi

2:            Devrekani İmam Hatip Lisesi

3:            Azdavay İmam Hatip Lisesi

4:            Taşköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi

5:            İnebolu Anadolu İmam Hatip Lisesi

6:            Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi

7:            Cide  İmam Hatip Lisesi

8:            Araç İmam Hatip Lisesi

 Tosya Müftülük Konferans Salonunda yapılan elemelere Tosya Belediye Başkanaı Kazım Şahin,İlçe Müftü vekili Muhsin Özdemir Tosya Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Şeker,Tosya İHL Müdürü Ersin Gürbüz,Müdür Yardımcısı  Hasip Doğan ,Müdür Yardımcısı Yakup Özkayı ve Misafir Okul Müdürleri ve idarecileri katıldı.

Elemeler 3 okulun katıldığın Bilgi Yarışması ile başladı.Finale kalan Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi,Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Araç İmam Hatip Lisesi arasında heyecanlı dakikalar yaşandı.Toplam 15 sorunun  sorulduğu Bilgi yarışmasında Birinciliği 80 puan alan Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi alırken 70 puan alan Tosya Anadolu İmam Hatip lisesi ikinci 60 puan alan Araç İmam Hatip lisesi 3.oldu.

Bilgi yarışmasından sonra Şiir yarışmasına geçildi Yarışmada Cide İmam Hatip Lisesi Birinci Araç İmam Hatip Lisesi İkinci Devrekani  İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu. Okulları adına yarışan öğrenciler özellikle okudukları şiirlerde   Peygamber ve sahabe sevgisini konu alan şiirler okudular.Konferans salonunda  bulunan seyirciler özellikle bayan seyirciler okunan şiirlerin duygu selinde gözyaşı döktüler.

Şiir yarışması sonrasında Hitabet Yarışmasına geçildi Bu etapta yarışan Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi birinciliği kazanırken Taşköprü  Anadolu İmam Hatip lisesi ikinci Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi  üçüncü oldu.

Yarışmalar sonunda Tosya İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ve Tosya Musuki Cemiyeti  ekibinin çaldığı Mustafa Cengiz Erkula yönetimindeki ilahi gurubu okudukları ilahilerle salonda bulanan halkımıza ve misafirlere güzel bir an yaşattılar.

Program sonunda sunumunu Mehmet Metin Döğücü’nün yaptığı Kastamonu Elemelerinde alanlarında birinci olan öğrencilere ödüllerini Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin verdi.

Kastamonu 3.Arapça Yarışmaları elemelerinde birinci olan öğrenci arkadaşlarımıza ve okullara Sakarya ‘da düzenlenecek Bölge Elemelerine katılacak eğer burada da birinci olurlar ise İstanbul’da yapılacak Şampiyonaya katılacaklarwww.tosyahaberleri.com tüm öğrenci arkadaşlara ve Okullarına başarılar dilerken Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesini de başarılı organizasyon dan dolayı tebrik eder

Habertürk: Sedat Ağacıkoğlu












Editör: TE Bilisim