HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Yunus Emre Mahallesinde bir yıl önce başlanan 100 yataklı Kız Kur’an Kursunun inşaatının tamamlanabilmesi için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Bir yıl öncesinde yaklaşık 6 milyon TL’ye maliyetle inşaatına başlanan 100 Yataklı Kız Kur’an Kursu günümüz inşaat maliyetlerine göre10 milyon TL’ye tamamlanacağı öğrenildi. 3.500 m2 kullanım alanı içinde 5 katlı ve 100 yatak kapasitesine sahip inşaat tefrişatı ile birlikte yaklaşık bedeli 12 milyon TL civarında olacak.

Kuran Kursu binası için hayırseverlere seslenen yetkililer, “Ben de bir hayır yapmak, bu topraklarda eser bırakmak istiyorum diyen, imkanları ölçüsünde bu işin bir ucundan tutup katkıda bulunmak isteyen herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

İnşaatın başladığı 2021 yılının Nisan ayından bugüne kadar 5 katın kaba inşaatı tamamlandı. Tosyalı hayırseverlerin 1 Milyon 800 bin TL nakti yardım yaptığı inşaata toplamda 4 milyon TL harcama yapıldı.  

İnşaatın borcu olduğunu söyleyen yetkililer “Sizin çocuklarınız, torunlarınız bu binada okuyup Kuran öğrenecek. Kurs inşaatının yarım kalması veya gecikmesi Tosya halkına yakışmaz sizlerden yardım talebinde bulunuyoruz. Cenab-ı Allah, ibadetlerinizi ve yapacağınız hayırları kabul eylesin” diye konuştular.

Bu hafta Cuma Namazı öncesi Vaaz hocasının hutbeden yaptığı konuşmada Müftülük Gençlik Merkezi ile Kız Kur’an Kursu inşaatlarını gündeme getirmişti. Vaaz hocası Gençlik merkezi inşaatının borcu olduğunu ifade ederek yeteri kadar yardım toplanmadığını söylemiş ve cemaatten yardım talebinde bulunmuştu. Fakat her iki inşaatın vaazda gündeme gelmesi ve yeteri kadar yardım yapılmadığı yönünde sosyal medyada yanlış algı oluşmasına neden oldu.www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak müftülük yetkililerinden aldığımız bilgi doğrultusunda Tosyalı hayırseverler sadece 100 yataklı Kız Kur’an Kursu için son bir yıl içinde 1 Milyon 800 Bin TL yardım ve bağışta bulunmuştur ve bulunmaya da devam edecektir.

Editör: TE Bilisim