TODEF, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Gününün 97. Yılı münasebetiyle tüm şehitlerimizin, gazilerimizden ahirete intikal edenler ile Tosyalı ve Kastamonulu ecdatlarımızın ruhları için Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve Tosyalı 25 imamın katılımıyla Mevlid-i Şerif programı düzenleyecek. İmse Düğün Sarayı Fatih Mahallesi Velioğlu Caddesi İmse İş Merkezi No: 50/B Çiftlik/Bağcılar/İstanbul adresindeki Mevlid-i Şerif programı 13:00-17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Katılımcılar aynı etkinlik kapsamında 10:00-18:00 saatleri arasında Kızılay’a kan bağışında da bulunabilecek. Konuklara etli Tosya pilavı ve ayran ikramında bulunulacak.

 

Bardakoğlu “Çanakkale Savaşlarında Kastamonulular” konusunda konuşacak

 

TODEF’in bu anlamalı etkinliğine Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof Dr. Ali Bardakoğlu da katılarak “Çanakkale Savaşında Kastamonulular” konulu bir konferans verecek.

 

TODEF Genel Başkanı Ali Tekin Tüm Tosyalıları Etkinliğe Davet Etti

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TODEF Genel Başkanı Ali Tekin “Bir ilki gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz.” dedi. Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Gününün 97. yılı münasebetiyle mevlid-i şerif ve kan bağışı kampanyasından oluşan bir etkinlik gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. Zannedersem Türkiye’de daha önce örneği olmayan bir etkinliğe imza atacağız. 18 Mart 2012 Pazar günü şehitlerimizin, gazilerimizden ahirete intikal edenler ile Kastamonulu ve Tosyalı ecdatlarımızın aziz ruhlarına ithafen Tosyalı 25 imamımız tarafından Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunacaktır. Diyanet İşleri Eski Başkanı, saygıdeğer büyüğümüz, kıymetli devlet ve din adamı, Tosya’nın ve Kastamonu’nun yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden, sayın Prof. Dr. Ali Bardakoğlu “Çanakkale Savaşında Kastamonulular” konulu bir konferans vererek etkinliğimize güç katacaktır. Yine aynı gün aynı yerde gün boyunca “’Dün Vatan İçin Can Verenler Bugün Canlar İçin Kızılay’a Kan Veriyor” sloganıyla Şerife Bacının torunları Kızılay’a kan bağışında bulunacaktır. Bu vesileyle İstanbul’daki tüm hemşerilerimizi 18 Mart 2012 Pazar günü İmse Düğün Salonunda buluşarak, ecdadı yâd etmeye, Kızılay’a kan bağışlamaya ve ikram edilecek Tosya pilavından tatmaya davet ediyorum.”

 

MEVLİD-İ ŞERİF VE KAN BAĞIŞI PROGRAMI BİLGİLERİ

 

18 Mart 2012 Pazar

 

İmse Düğün Salonu

Fatih Mahallesi Velioğlu Caddesi

İmse İş Merkezi No: 50/B

Çiftilik/Bağcılar/İstanbul

 

Mevlid-i Şerif                                                         Kan Bağışı

   13:00-17:00                                                       10:00-18:00

Editör: TE Bilisim