Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkıoğlu, beş yıl önce temelini attığı Tosya Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binasının açılışını yapmak üzere ilçemize geldi. Başkan Rifat Hisarcıkıoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilen açılış törenine Kaymakam Refiki Bilal Doğan, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, Meclis Başkanı Mustafa Cevizci, Meslek Odası Başkanları, esnaf ve sanayiciler ile vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı tarafından yeni hizmet binasının hayırlı uğurlu olması için yapılan duanın ardından açılış kurdelesini;  Kaymakam Refiki Bilal Doğan, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkıoğlu, İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, Meclis Başkanı Mustafa Cevizci birlikte kesti.

Kurdele kesiminin ardından misafirler ve katılımcılar konferans salonuna alınarak protokol konuşmaları burada devam etti.

Törende konuşan Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi katılımcılara hoş geldiniz dileklerini ileterek katılımlarından dolayı teşekkür etti. Tosya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 90’ıncı yaşını kutladığına dikkat çeken Başkan Ekşi, 90 yıldır ilçe esnaf ve sanayicisine hizmet verildiğini son olarak Tosya Telası ve Tosya Kıstısının da coğrafi işaretinin alındığını söyledi.

Törende konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu; Ticaret ve Sanayi Odalarının üstlendiği misyona dikkat çekerek özellikle pandemi döneminde oda başkanları ile sürekli iletişim halinde olduklarını esnaf ve sanayicilerden gelen talep ve sıkıntıları bakanlıkla paylaştıklarını ve çözümü için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Tosya’nın coğrafya olarak çok iyi bir konumda olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, bu avantajın da iyi değerlendirildiğini özellikle kapı ve pirinçte Tosya’nın marka şehir olduğuna vurgu yaptı.

2017 yılında temel atma törenine katıldığını ve bugün açılışa katılmanın da kendilerine nasip olduğunu ifade eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 81 okul projesi kapsamında Tosya’ya söz verdikleri ve yakında inşasına başlanacak olan okulun da açılışının nasip olması dileklerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, coğrafi işareti alınan kıtsının da içinde olduğu hediye ve plaketi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu’na takdim etti.

Törende konuşan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil;  TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na Tosya’ya verdikleri destekler için teşekkür ederek bundan sonraki süreçte de Tosya’da görmek istediklerini söyledi.

Törende konuşan Kaymakam Refiki Bilal Doğan; yeni hizmet binasının hayırlı olması dileklerinde bulunarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim