AĞAÇ İŞLEME MAKİNESİ VE İNTERMOB FUARLARI
REKOR BÜYÜME İLE AÇILDI

İlçemizden Tosya Kontraplak Sanayi (T.K.S ) nin de yer aldığı fuara katılım yoğun oldu.TKS yetkilerinden Zafer Nalbantoğlu bizlere verdiği bilgide ‘’ Ağaç işleme fuarına TKS olarak her sene katıldıklarını ve artık fuarda aranan bir marka olduklarını yurtdışından ve yurt içinden müşterilerinin ve ziyaretçilerin yoğun bir şekilde TKS ürünlerinin sergilendiği stantları gezdiklerini söylediler.’’

Zafer Nalbantoğlu ‘’Bizler bu fuarda sadece TKS yi değil Tosya ilçesinde ağaç işleri ve marangozluk alanında faaliyet gösteren tüm firmaları temsil ettiklerini ve bu sorumluğu taşıdıkların  ve de Tosya’mızın tanıtımını yaptıklarını gelen ziyaretçilere bununla ilgili bilgiler verdiklerini söyledi.  



T.K.S Standını Ziyaret eden Tosya Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ '' TKS yetkilisi Zafer Nalbantoğlu 'na başarılar dileyerek fuar hakkında bilgi aldı.


Ahşap sektörünün geleneksel buluşma noktası olan ve yurtdışına açılan en değerli pazarlama platformu olarak dikkat çeken Ağaç İşleme Makinesi ve İntermob 2011 fuarları 23 ülkeden 741 katılımcısı ve 35.500 metrekare sergileme alanı ile rakipsiz olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Ahşap sektörünün Avrasya coğrafyasındaki en önemli etkinlikleri büyük bir başarıyla açıldı. Tüyap Fuarcılık A.Ş. tarafından hazırlanan Ağaç İşleme Makinesi 24. Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı ve İntermob 14. Uluslararası Mobilya Yan Sanayii, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojileri Fuarları açılış gününde ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Fuarın ilk gününde; Orman Genel Müdür Yardımcısı Sn. İsmail Üzmez, EUMABOIS (Avrupa Ağaç İşleme Makineleri Federasyonu) Başkanı Sn. Franz Joseph Bütfering ve MAKSDER (Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Munis Tezbaşaran fuarları ziyaret etti

Fuarların sergileme alanı açısından % 45 büyümüş olması, sektörün tek çatı altında toplandığını bir kez daha ispatladı. Profesyonel ziyaretçiler tarafından gün boyunca büyük ilgiyle takip edilen ve sektöre yeni pazarlar yaratarak önemli ölçekte iş hacmi sağlayan fuarlar, katılımcılar tarafından dünya standartlarında organizasyonlar olarak nitelendirildi.

Tüyap tarafından organize edilen yurtdışı alım heyetlerinin katılımcıların büyük beğenisini kazanması da fuarın uluslararası alandaki etkinliğini ön plana çıkardı. Azerbaycan, Bulgaristan, Mısır, Suriye, Ürdün, Rusya, Gürcistan, İran, Makedonya, Fas, Yunanistan, Arnavutluk, Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova, Moldova, Tunus, Irak, Lübnan, Ukrayna’dan gelen ve Tüyap misafiri olarak ağırlanan alım heyetleri gün boyu katılımcı firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştirip önemli işbirliklerine imza atma olanağı buldu.

Geleneksel olarak sektörün önemli kullanıcılarının sivil toplum örgütleri ile temas edilerek Anadolu’dan gelip Tüyap tarafından misafir edilen profesyoneller fuarlara ilk gününde yoğun ilgi gösterdi. Fuar süresince sektörün önemli müşterilerinin Tüyap tarafından ağırlanması devam edecektir.

Ahşap sektörünün en son teknoloji makine ve ekipmanları ile mobilya sektörünün inovatif ürünleri Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi - Büyükçekmece İstanbul’da 5 gün boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Editör: TE Bilisim