Mübarek Ramazan ayında Türk Hava Kurumu 2012 Yılı Fitre ve Zekât zarfı dağıtarak hayırsever vatandaşlardan fitre ve zekât toplayacaktır. Ramazanın başlaması ile zarf dağıtımı başlamıştır.

Zarflar ilçemiz merkezinde THK görevli elemanları ile köylerde ise muhtarlar vasıtasıyla zarflar dağıtılmaya başlanmıştır. 

THK Tosya Şubesi Saymanı Ferhat BOZAN“ Hayırsever vatandaşlarımızın kendilerine verilen zarfları duyarlı olarak görevlilere teslim etmelerini ve zarfların zayi olmamasına gayret göstermelerini rica ederim.

Zarflara konulan paraların kendilerine ve ilçemizdeki yardıma muhtaç olan ailelere geri döneceği bilinciyle hareket etmelerini temenni ederim. 

Zarflardan Toplanan Gelirlerin; 
% 50’si (bağış yaptığınız yerdeki il ve ilçelerin) Tosya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına verilerek, yoksul, kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilere, valilikler ve kaymakamlıklar aracılığı ile dağıtılıyor. 
% 4’ü Türkiye Kızılay Derneğine; 
% 3’ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna; 
% 3’ü Türkiye Diyanet Vakfına; 
% 40’ı ise Türk Hava kurumuna kalmaktadır. 

Fitre Zekat dağıtımında kurumumuza destek olan Tosya Kaymakamımız Sayın Mehmet Türköz’e İlçe ve Belde Belediye Başkanlarımıza Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza,İlçe,Belde,ve Köy muhtarlarımıza teşekkür ederiz.

Türk Hava Kurumu; kurulduğu 1925 yılından bu yana halkımızın hiçbir karşılık beklemeden verdiği destekler sayesinde her yıl, ülkemizde meydana gelen orman yangınlarını var gücüyle söndürmekte, ambulans uçakları vasıtasıyla hasta, yaralı ve organ naklini en kısa sürede gerçekleştirmekte, binlerce gencimize ücretsiz 
havacılık eğitimi vererek ülkemiz havacılığının gelişmesi için durmaksızın çalışmaktadır.  
Editör: TE Bilisim