Haber:Sedat Ağacıkoğlu (İHA)

Tosya Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde yapılan TUBİTAK Bilim Fuarı açılışına Kaymakam Vekili Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Zalim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Öğrencilerin hazırladığı projeleri tek tek ziyaret eden Kaymakam Vekili Taşköprü Kaymakamı Zafer Çoşkun Tosya Pirincini anlatan öğrencilerin projesi ile yakından ilgilendi. Öğrencilerden Tosya Pirinci hakkında kısa bilgi alan Kaymakam sözü Taşköprü sarımsağına getirerek bir anda Sarımsak hakkında bilgi vermeye kalktı. Daha sonra öğrencilere dönerek Taşköprü sarımsağının bu kadar özelliği var iken Tosya Pirincinin ne özelliği var diye sordu. Kaymakamın sorusu karşısında kısa süreli şaşkınlık yaşayan öğrencilerin yardımına Belediye Başkanı Kazım Şahin yetişti. Başkan Şahin Kaymakama Üniversiteler tarafından bilimsel olarak kanıtlanmış rakamlarla Dünyaca ünlü Tosya Pirincini anlattı.

Belediye başkanından Pirinç hakkında yeterli bilgiyi alan Kaymakam beklemediği bu cevap karşısında şaşkınlık yaşayarak diğer proje standına geçti.

Editör: TE Bilisim