HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Suluca köyündeki Marangoz sanayi sitesi esnafı ve sanayicileri yaz-kış yaşadıkları yol sorunundan ve yetkililerin duyarsızlığından şikâyet etmekten bıktı. Bir türlü yol çilesinin bitmek bilmediği sanayi sitesinde yolların hali harap. Özellikle en çok kullanılan yan yollar adeta köstebek çukuru gibi. Hem esnafın hem de sürücülerin şikayetçi olduğu bozuk yan yolları sürücüler kullanmak dahi istemiyor. Yazın tozundan kışın çamurundan dertli vatandaşlar, yola bugüne kadar hiçbir yetkili sahip çıkmadı bizler kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini ifade ediyor.

Kalıcı bir çözüm bulunmalı

Sanayi esnafları, “Yol yaz-kış hep bozuk. Yabancı ve Yerli Müşterilerimiz gelmek istemiyor. Uzun zamandır fabrikaların yolu hep böyle köstebek yolu gibi. İlçemiz idarecilerinden bu yolun yapılmasını istiyoruz. Ne bileyim hemen yanımızda Çifter köyü var, Yukarı kayı köyü var, Ekincik köyü var biz biliyoruz ki o köylerin içleri hep kaldırım taşı döşendi. Suluca köyü üvey evlat mı? Biz sanayiciler yurt dışına malzeme gönderiyoruz fakat gelen müşterilerimiz bu hali görünce gelmek istemiyorlar. Hatta malzeme yüklediğimiz iş makineleri bu yola girmek istemiyorlar. Bu Yola acilen kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Seçim zamanı bu yoldan gelecekler ve bizden nasıl oy isteyecekler

Sanayi Esnafı ‘’ İki ay sonra seçim var siyesiler ve mevcut Belediye Başkanı oy istemek için bizleri ziyarete gelecek. Bizlerin yaz-kış çile çektiğimiz bu yoldan geçecekler acaba o gün bize ne diyecekler merak ediyoruz. Burada 150-200 kişi çalışıyor. Bu yolları eğer o güne kadar soğuk asfalt veya parke döşemezler ise oy istemek için bize kimse gelmesin’’dediler

(SDA-

Editör: TE Bilisim