19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yılı dolayısıyla  "Ata'nın Doğduğu Yerden, Vatanın Doğduğu Yere 1453 Km" bisiklet projesi kapsamında 10 Mayıs günü Yunanistan'ın Selanik şehrinden Samsun'a pedal çevirmeye başlayan Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği ekibi 430 kilometreyi geride bırakarak Tosya'ya ulaştı.
Cumhuriyet Meydanı'na bisikletçileri Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İlçe Spor Müdürü İsmail Kesgin, Belediye Meclis Üyesi İsmail Ölmez ile Keşanlı vatandaşlar karşılayarak "Hoş geldiniz" dedi.
Burada konuşan SARDOS Başkanı Faruk Eker şunları söyledi: “ SARDOS Derneği olarak Milli Mücadele'nin 100.Yılında Ata'nın Doğduğu Yerden Vatanın Doğduğu Yere 1453 Kilometre adı altına bir proje gerçekleştiriyoruz. Biliyorsunuz bu 100 yılda yapılacak bir proje. Bu yüzyılda da bu proje bize nasip oldu, 1453 kilometre pedal çevireceğiz çünkü 1453 yılında çağ açıp çağ kapatan bir dönemden 1919 yılında bağımsızlık mücadelesi vermeye başladığımız bir döneme gelmişiz. 19 Mayıs 2019 günü Samsun'da yapılacak olan devlet töreninde vatanın doğduğu yerin mülki amirine şanlı bayrağımızı ve ata toprağımızı teslim edeceğiz. Her şey için çok çok teşekkür ederiz”dedi.

Editör: TE Bilisim