TOSYA'LI KIZLARDAN AZMİN ZAFERİ TOSYA'LI KIZLARDAN AZMİN ZAFERİ

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda dün öğlen saatlerinde gelişen ilginç uygulama vatandaşların tepkisine neden oldu.

D100 karayolu üzerinde bulan ve bir çok ölümlü ve maddi kazaların meydana geldiği Yeni Sanayi kavşağında Çelik bariyerlerin bir kısmı kesilerek tali yoldan ana yola araç çıkışı sağlandı.

Yapılan bu uygulama Yeni sanayi esnafı tarafından tepki ile karşılandı. Sanayi esnaflarından Oto Tamir Ustası M.U bariyerlerin kesilmesi sonrasında ‘’ Bak kardeşim D100 sanayisin deki bu kavşak zaten sabıkalı. Kavşak adeta bir mühendislik harikası olmuş. İstanbul istikametinden Samsun istikametine seyir halinde olan taşıtlar rampa aşağı indikleri için doğal olarak kavşağa hızlı giriş yapıyorlar. Kavşak içinde sert bir eğim olduğu için bir çok araç manevra yapamayarak savrulma veya devrilme tehlikesi yaşıyor. Şimdi durum böyle iken yol kenarında bulunan bariyere kesilerek yan yoldan D100 karayoluna her türlü araç veya canlının serbestçe girişine imkân sağlanılıyor. Bizler bu tehlikeye dikkat çekmek istiyoruz. Mutlaka bir yol açılacaksa da daha güvenli bir şekilde yol açılsın. Bizim tepkimiz buna. Bizim yolun açılmasına veya kapatılmasına karşı bir talebimiz yok sadece Karayolları veya Bölge trafik ekipleri gelsin daha güvenli bir noktada bu yolu açsınlar ’’ dediler.

Editör: TE Bilisim