HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- 2017-2018 Akademik Yılı’nda Kastamonu Üniversitesi Fakültelerini birincilikle kazanan öğrenciler Tosya Meslek Yüksekokulu’nda yapılan Senato Toplantısı öncesinde düzenlenen bir törenle YÖK Başkanı tarafından gönderilmiş olan tebrik belgelerini ve plaketlerini aldılar.

Üniversitemizi birincilikle kazanan öğrencilerimize belgeleri, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın tarafından verildi. Senato toplantısının ardından Üniversitemiz Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Merhum Prof. Dr. Mehmet Hakan Akyıldız’ın anısına Üniversitemiz ve Akyıldız ailesi tarafından Tosya Meslek Yüksekokulu bahçesinde hatıra çam ağacı fidanları dikildi.

Hatıra çam ağacı fidanları dikiminden sonra Tosya Belediyesi Ömer Halis Demir Kültür Merkezi’nde Tosya Meslek Yüksekokulu tarafından tertiplenen Merhum Prof. Dr. Mehmet Hakan Akyıldız’ı anma programı düzenlendi.

Anma Programına, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Ayan, Rektör Yardımcısı Ayhan Biber, Akademik ve idari personelimiz, Ayyıldız ailesi ile öğrenciler katıldı. Program Kur’an kıratı ile başladı.

Programda Açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selahattin Kaymakçı; “Anma programımıza hoş geldiniz. Merhum Prof. Dr. Mehmet Hakan Akyıldız çok sevdiğimiz bir kişilikti. Boşluğunu doldurmak kuşkusuz çok zor ancak İnşallah bıraktığı bayrağı Tosya Meslek Yüksekokulu’nda ki arkadaşlarımızla birlikte daha ileriye taşırız ve daha yüce makamlara iletiriz diye ümit ediyoruz” dedi.

Programda, Merhum Prof. Dr. Mehmet Hakan Akyıldız ile birlikte görev yapan Öğretim Görevlisi Mehmet Karamanoğlu, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Küçük ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Ayan konuşma yaptı.

Anma programında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Her nefis elbette ölümü tadacak. Ölmek kaderde var kaçamıyoruz. Ancak Prof. Dr. Mehmet Hakan Akyıldız’ın aramızdan ayrılışı, muhakkak ki çok zamansız oldu Hayatında hiç kimseyi kırmamış, kimseyle en ufak bir problem yaşamamış. İşte Prof. Dr. Mehmet Hakan Akyıldız öyle biriydi. Hiçbir zaman unutmayacağız ki hatırlayalım. Kıymetli insan, abide şahsiyet, kardeşimiz, evladımız, her şeyimiz, Prof. Dr. Mehmet Hakan Akyıldız’a Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Anma Programı, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin tarafından Akyıldız ailesine Merhum Prof. Dr. Mehmet Hakan Akyıldız adına verilen plaketlerin takdimi ile son buldu.

HABERİN VİDEOSU BİRAZDAN SİTEMİZDE

Editör: TE Bilisim