Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın Tosya Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.  Okul konferans salonunda düzenlenen, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile tanışma toplantısına KÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Temel Sarıyıldız, Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Prof. Dr. Önder Çağıran, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Garnizon  Komutanı  J. Ütğm. Himmet Polat, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Akdaş, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız, Akademisyenler, Yüksekokul Personeli ve öğrenciler katıldı.


Sunumu  Aylin Kılıç tarafından yapılan tanışma toplantısında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız konuştu. Akyıldız konuşmasında, okulun yeni açıldığına dikkat çekerek  öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını söyledi. Okul personelini tanıtan Akyıldız,okul hakkında açılışından bugüne nasıl geldiği hakkında bilgiler verdi. İlk olarak 2 bölüm ile eğitim öğretime başlayan okulun 43 öğrenci ile eğitime başladığını Tosya Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Yüksekokul Yaptırma Derneği Başkanı’nın katkılarıyla yeni bölümlerin açıldığını ve ikinci yılda öğrenci sayısının 190 a ulaştığını söyledi.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin konuşmasına çok sevinçli olduğunu dile getirerek başladı. Size yeteri kadar konaklama, barınma ve ev sahipliği yapamadık bunun üzüntüsü içerisindeyiz. Bu mekanlar altından kaplama bile yapılmış olsa buranın güzelliği ve burayı değerli hale getiren sizlersiniz ve değerli hocalarımız. Sizleri bu mekanlarda gördüğümüzde çok mutlu oluyoruz biz. Yoksa geçen yıl eğitim öğretime başlayan Tosya Meslek Yüksekokulu’muzda sizler ve değerli Akademisyenlerimiz olmasa bu okulun hiçbir anlamı yok diye düşünüyoruz. Gelecek öğretim yıllarında sizi daha sıcak yuvalarda daha güzel ortamlarda eğitim öğretiminizi sürdürebileceğiniz mekan ve fizi şartlar oluşturmayı hedefliyoruz’’ dedi.

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz’de konuşmasına hepimiz bu üniversite sıralarından geçtik diye başladı. Kendi öğretim hayatından örnekler vererek konuşmasına devam eden Türköz herkesin idealleri herkesin beklentileri vardır bu sizin elinizde kalbinizde ve beyninizde ikna olmanız ve çalışmanız gerekiyor. Burada hocalarımız sizlere ideallerinizde vesile olacaklardır. Sizin çalışma gayretinizle mutlaka iyi bir iş beklentiniz vardır. Bu da sizin eliniz de. İlerde iki üç bölüm daha açarak inşallah öğrenci sayımız bini bulacak’’ dedi.


  Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın da konuşmasında Tosya’da gördüğümüz dayanışma Tosya Meslek Yüksekokulu vasıtasıyla halkımızdan gördüğümüz destek. Halkımız ve bütün kurumlar Meslek Yüksekokulu’muzun bu noktaya gelmesinde çok büyük emekler sarf ettiler. Üniversitemize çok kıymetli destekler verdiler vermeye devam ediyorlar. Tosya bize çok kıymetli bir örnek teşkil ediyor bu yüzden herkesi ayrı ayrı selamlamak istiyorum. Teknoloji sanayi gelişiyor ekonomi gelişiyor Türkiye değişiyor dünya değişiyor sizler  ve bizler bu değişime gelişime ayak uydurmak mecburiyetindeyiz. Ve sizler sürdürülebilir kalkınmanın bir unsuru olacaksınız. Bunun içinde bilgi beceri alışkanlıklar bakımından her yönüyle yeterli verimli yetişmeniz gerekiyor. Siz buradan mezun olurken mesleğinizle ilgili ne lazımsa almış olarak gideceksiniz buradan’’ dedi. 



Editör: TE Bilisim