Kastamonu Tosya ilçesinde Türk Polis Teşkilatı’nın 168. Kuruluş Yıldönümü kutlama programı bugün saat 10:30’da Tosya İlçe Müftülük Konferans salonunda düzenlenen programla sona erdi. Programa Kaymakam Mehmet Türköz , Garnizon Komutanı Himmet Polat, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Cumhuriyet Baş Savcısı İzzet Kardoğan İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz, Merkez Karakol Amiri Göksel Aydın, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.




 

Polis Memuru  sunumuyla başlayan program Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımız okundu. Emniyet Amiri Göksel Aydın tarafından Türk Polis teşkilatının tarihçesi okundu. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz kısa bir konuşma yaptı




İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz de günün mana ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında; “ İnsanın var olduğu yaratıldığı günden itibaren toplu halde yaşamanın bir gereği bir güvenlik ihtiyacıdır. Kurumların tarihine bakıldığında en eski güvenlik güçlerinin mensup olduğu kurumlar gelir. Yurdu dış saldırılardan korunması ne kadar önemli ise içerden gelebilecek saldırılardan korumak o derece önemlidir. İçerde birliği düzeni sağlayamayan aile ve toplumlar kısa zamanda çökerler varlığını ve gücünü halkımızdan aldığı aşk ve feyizle hizmetine hizmet katma sevdasını inançla sürdürmektedir. Yasalarımızın vermiş olduğu yetkiler dahilinde insan haklarına saygılı örnek teşkilat olarak yaptığı hizmetlerin tamamında iç içe ve halkımızın desteğiyle gurur duyan polis teşkilatı vardır” dedi.


Konuşmalardan sonra okullar arasında Polis Haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmaları ile hafta etkinlikleri dâhilinde yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödül töreni düzenlendi. Tosya Anadolu Öğretmen Lisesi okul korosunun müzik dinletisi ve Emniyet Müdürü, Emniyet amiri, polislerle birlikte polis marşının okunması ile tören sona erdi. Tören sonrasında İlçe Müftülük salonunda emniyet teşkilatı tarafından konuklara bir resepsiyon sunuldu.

Editör: TE Bilisim