Ankara Numune Hastanesi Mühendislerinden sanatkâr ruhlu hemşerimiz asli görevinin yanı sıra yağlı boya resim sanatları konusunda da yoğun uğraş veriyor. Kendisi aynı zamanda Ney ve Ud meraklısı.  Ankara Numune hastanesinin her yıl düzenlemekte olduğu “Sağlık Çalışanları Resim Sergisi”nde yağlı boya resimleri ile görücüye çıkan değerli hemşerimiz, zaman zaman yurtdışında açılan sergilere de katılmaktadır.

Yaptıkları güzel çalışmalarını sanatseverlerle buluşturan fırça ustaları 2011 yılında Paris’e misafir olmuşlardı. Paris Anadolu Kültür Merkezinde açılan Yağlı Boya Resim Sergisine hemşerimiz Mehmet Acılar, Kastamonu figürlerinin ağırlıklı olduğu eserleri ile katılarak dönmüştü.

Bu defa Sağlıkta çalışan ressamlar; Avusturya Sağlık Bakanı’nın davetlisi olarak Viyana da yağlı boya tabloları ile görücüye çıktılar. Anadolu Kültürünü tanıtmak amacıyla açılan sergi de Sayın ACILAR; Tosya Gümeleleri, Anadolu’m, Hacivat ile Karagöz,  Kız Kulesi, Kastamonu Evi vb. çalışmaları ile bizleri temsil etti.

Hafta boyunca meraklılarının ilgisine sunulan sergi 24 Kasım da son buldu. Hafta sonu yurdumuza dönen Sanatçımız ACILAR’a resimle birlikte diğer sanat dallarındaki çalışmalarında da başarı diliyoruz. Ayrıca İlimiz Kastamonu ve yöresine ait kültürel varlıklarımızın uluslararası boyuta tanıtımına katkı sunduğu için teşekkür ediyoruz.

Editör: TE Bilisim