HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçe belediyesi 4 ayda 300 bin adet çiçek dikti

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Tosya’yı marka ilçe yapmak için birbirinden güzel projeleri hayata geçirirken bir yanda da şehri çiçeklerle donatıyor.

Tosya Belediyesi tarafından ilçenin değişik alan ve mekânlarına mevsimlik çiçekler dikilerek şehre renk katılıyor.

Belediye şehrin muhtelif yerlerine 300 bin adet çiçek dikerek ilçeyi adeta çiçek bahçesine çevirdi. Özellikle ilçe merkezinde dikilen çiçekler Tosya’yı farklı ve güzel bir görünüme kavuşturdu.

Belediye Çevre Koruma ve Park Bahçe Müdürlüğü Sera ekipleri park, bahçe, mezarlık, yol kenarları, refüj ve döner kavşaklara diktikleri çiçekler sayesinde şehre değişik bir atmosfer katarak güzelleşmesini sağladılar.

Tosya´da Kavşak ve Refüjler Çiçek Açtı

Tosya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şehrin muhtelif yerlerinde ve D-100 Karayolu üzerinde bulunan yeşil alanları, kavşakları ve orta refüjleri canlandırdı. Birbirinden farklı mevsimlik çiçekler ve soğanlı bitkilerle kavşakları renk cümbüşüne dönüştüren Tosya Belediyesi, kavşaklara şık bir görüntü verdi.

 Başkan Kavaklıgil ‘’ İlçe Estetiği Bizim İçin Önemli´

İlçenin estetiğinin önemli olduğuna vurgu yapan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İlçenin görsel bütünlüğü açısından parkların, sosyal alanların ve bu alanlarda uygulanan peyzaj çalışmalarının da çok önemli olduğunu ifade ederek   "İlçemizin birçok bölgesinde çiçek ekimi çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yaz dolayısıyla bütün, kavşak, refüj ve yeşil alanlarda çiçeklendirme çalışması yaptık. Toplam 300 bin adet çiçekle şehrimizi adeta çiçek bahçesine çevirdik "dedi.

‘’ Yeni Sera alanımız ve ekibimiz bölgenin en önemli Çiçek merkezi oldu’’

Başkan Volkan Kavaklıgil ‘’ Tosya’da 4 ayda 300 bin çiçek dikildi. İlçenin muhtelif alanlarında 75 bin kadife, 25 bin ateş çiçeği, 50 bin petunya, 80 bin begonya ve 70 bin menekşe, horozibiği toprakla buluşturuldu. Bu çiçekler 3 dönüm alan üzerinde kurulan 4 adet kapalı sera alanımızda 2 teknik personel ve 1 yardımcı personel tarafından yeni sera alanımızda kendi bünyemizde yetiştiriliyor. Orta Karadeniz bölgesinde ilçe bazında tek süs bitkisi yetiştiriciliği yapan ilçe Tosya ilçemizi ve Belediye seramız. Ayrıca seramızda çalışan Teknik personel tarafından çevre belediyelere,okul öğrencilerine ve ilçe halkına bitkisel üretim, süs bitkileri yetiştiriciliği, bakımı konusunda bilgi ve eğitimler veriliyor’’ dedi.

Editör: TE Bilisim