Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan 21 Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Tosya Orman İşletme Müdürlüğü Koordinatörlüğünde tören düzenlendi.

Tosya Hasan Rıza Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törene; Kaymakam A. Ferhat Özen, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve ilçe protokolü ile İlçe Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Orman İşletme Müdürü Erol Cınkır yaptı. Ormanlar hakkında bilgi veren Cınkır ilçemizin varlığına dikkat çekerek yüz ölçümünün  büyük bir alanını kapladığını söyledi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, ilçemizdeki sanayileşmenin orman varlığına bağlı olduğunu dikkat çekerek önemli bir geçim kaynağını oluşturduğunu söyledi. Başkan Kavaklıgil Orman Haftasını kutlayarak konuşmasına son verdi.

Törende konuşan Kaymakam A. Ferhat Özen orman haftasını kutlayarak ilçemizin en önemli doğal kaynaklarından olan ormanlarımızı iyi korumamız gerektiğine dikkat çekti.

Protokol konuşmalarının ardından fidan dikimi yapıldı. Tosya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen çam fidanları toprakla buluşturuldu.

Editör: TE Bilisim