HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Tarım Orman Bakanı Yumaklı, Tosya'da İki Önemli Etkinlikte Tarım Orman Bakanı Yumaklı, Tosya'da İki Önemli Etkinlikte

KASTAMONU (İHA) – İlçenin en önemli problemlerinin arasında Şehir içi trafiği vatandaşları ve sürücüleri çileden çıkarma noktasına geldi.

Trafik kültürünün ilçede yeterince oturmamış olması, araç sayısının artması ve diğer birçok nedenden dolayı Tosya trafiği özellikle Ramazan günün de çekilmez bir hâl alıyor.

Tosya Şehir içi trafiği sorunu, sürücülerin ve vatandaşların sabrını taşırmaya devam ediyor. Günün belli saatlerinde trafik karmaşık bir hale geliyor. Özellik Rıhtım boyu caddesinde hatalı parklar sonrasında tek şeritte düşen anayol bazı anlarda trafiğin kitlenmesine neden oluyor.

Bazı noktalarda araçlar dakikalarca beklemek zorunda kalırken, uzun araç kuyrukları da oluşuyor. İlçe Trafik Komisyonu ilçenin en büyük sorunu haline gelen şehiriçi trafiğne bir çözüm bulmak zorunda. Fakat Belediye ve Trafik Komisyonu bunu neden yapmıyor hiç kimse anlam veremiyor

 BİR PLANLAMA YAPILMASI ŞART

Özellikle Rıhtım boyu caddesi üzerinde bulunan büyük marketler trafiğin yoğun olduğu zamanlarda market önüne kamyonları çekerek mal indirmeye başlaması trafiğin kitlenmesine neden oluyor.Bu gün yaşanan talihsiz olayda Markete malzeme indirmek için gelen kamyonun arıza nedeni ile hareket edememesi sonrasında Marangozlar sitesinden gelen kapı yüklü iki kamyon şehiriçi trafiğini kitledi.Kısa süreli yaşanan tartışma sonrasında kamyonlar yüklü halde geri geri gelerek karşı yola geçip ters yönden yollarına devam etti.Bu sırada kamyonların geri gelmesine ve yolun trafiğe açılmasını köprü üstünde bulunan yaşlı bir amca sağladı.

Yetkililer ilçede yaşanan bu trafik sorununu neden görmüyor ve de bu şehir içindeki çarpık park sorununa neden çözüm bulmuyorlar’’ diye sitem ettiler. Trafikteki sorunların çözülmesi için iyi bir planlama yapılması gerektiğin de altını çizen vatandaşlar, “Bugün kimi yerlerde yolların dar olduğunu, en ufak yoğunlukta trafiğin kitlendiğini görüyoruz. Bu durumun çözümü için iyi bir planlama yapılması şart. Sorun böyle devam ederse yakın zamanda istenmeyen üzücü tablolarlar karşılaşabiliriz” ifadelerine yer verdiler.

Editör: TE Bilisim