Habertürk:Sedat Ağacıkoğlu

      


Nalbantoğlu Kum ve Çakıl Kırma Eleme  Tesisi yaklaşık 4 yıldır faaliyetine devam ettiği Tosya-Samsun yolu 9.km bulunan üretim yerinde dağ malzemesini çeşitli ebatlarda ölçülendiren ilave ve yeni  ek makineleri ile üretimine devam edecektir. Nalbantoğlu Kum ve Çakıl Kırma Eleme Tesisi  ilçede bulunan en büyük tesis ve son teknoloji ile hizmet yapma özelliğine de sahip  bulunmaktadır.



  Firma   yetkilisi İsmail Nalbantoğlu ; " Kurduğumuz tesis dağ malzemesini kırıp eleyen  ilk modern tesis olma özelliğini taşıyor, elde ettiğimiz malzemeyi hiç zayiat vermeden işleyip, ihtiyaca göre  kalın Sıva ve ince Sıva malzemesi olarak inşaatlarda kullanıyoruz ve kesinlikle kullananların elemesine gerek olmayacaktır,  yine imal edilen malzeme İnşaat sektöründe kullanılan en kaliteli malzeme olacaktı. Tesisimizden malzeme kullanan ustalar   memnun olacak, inşaat yapanlar daha kaliteli malzeme ile daha ucuz hizmete kavuşmuş olacaklardır" dedi.


İnşaat Mühendisleri ve İnşaat Teknikerleri  özellikle Dağ Malzemesinden  üretilen Agreganın beton yapımında ekonomik ve teknik yönden çok önemli bir konumu bulunmaktadır. Agrega betonda kullanılan ve oldukça ucuz olan bir dolgu malzemesi olarak kabul edilmektedir. Betonda Dağ Malzemesi agrega kullanılması, sertleşen betonun hacim değişikliğini önlemekte veya azaltmakta, çevre etkilerine karşı betonun dayanıklılığını artırmakta ve kendi dayanım gücünün yüksekliği nedeniyle betonda gerekli dayanımın sağlanmasına yardımcı olmaktadır’’ dediler.


Editör: TE Bilisim