HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) –  Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen 6’ncı Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmasına Murat Sökük de katılacağını açıkladı.

‘’Kitaplar yakmak için değil Okunmak için vardır’’ diyerek Türkiye gündemine gelen Murat Sökük ’den yarışmaya destek olarak kendisinin de katılacağını ve tüm gençleri yarışmaya davet etti.

’Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü’ konusu, ’Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ temasıyla 3 dil ve 11 ayrı kategoride düzenlenen 6’ncı Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın Türkçe kategorilerinde yarışmaya katılacaklar için 3 ayrı kitap yayınlandı. 6-10 yaş aralığı A kategorisine özel Mürşide Uysal’ın ’Peygamberimizden Dini Hikayeler’ isimli 128 sayfalık eseri, hadisleri ve örnek hayatını resimli hikayelerle anlatıyor. B, C, D, E ve F kategorileri için Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan’dan ’Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ isimli eser, yarışma için özel hazırlandı. B kategorisi için 11-14 yaş aralığına uygun şekilde hazırlanan eser 256 sayfa; C, D, E ve F kategorileri için hazırlanan eser 456 sayfa olarak yayınlandı.

Ufka Yolculuk 6’ncı Bilgi ve Kültür Yarışması’nın A, B, C, D, E, F, G, H kategorilerinde birinci olanlar 2 umre seyahati + 2 bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk + 2 bin 500 lira, ikinci olanlar 2 umre seyahati + bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk + bin 500 lira, üçüncü olanlar 2 umre seyahati + 500 lira veya 2 dosta yolculuk + 500 lira ödüllerine hak kazanacak

Ayrıca, yarışmada dereceye girenler yaşadıkları illerde yarışmayı organize eden proje ortakları tarafından da çeşitli ödüllere layık görülecek. Kurumun internet sitesinden ücretsiz başvuruların yapıldığı yarışmanın yazılı sınavı 8 Nisan 2018 tarihinde yapılacak.

Editör: TE Bilisim