HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – 19 Ekim Muhtarlar Günü Kastamonu’nun Tosya ilçesinde az sayıda muhtarın katılımı ile Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Tosya ilçesinde düzenlenen kutlama töreni çelenk sunumuyla başladı. Saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına Tosya Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Osman Genç ve Muhtarlar Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi Galip Ulusoğlu tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Elvan Natur yaptı. Natur konuşmasında; “Muhtarlar kültürümüzün önemli yapı taşlarından olup, genel demokrasinin en eski örneğini teşkil eden devletimizin en ücra köşelerindeki kurumlardır. Muhtarlarımızın bulunduğu mahallede ve köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte, halkımızın devletle kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızla vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğu çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımızın olduğu bilinci önemli yer tutmaktadır” dedi.

Muhtarlar günü kutlamasına ilçede görev yapan toplam 77 Mahalle ve köy muhtarından sadece 7 si muhtarlar günü törenine katıldı.70 köy ve mahalle muhtarı bugün Ankara’da açılışı yapılan Muhtarlar Evinin açılış törenine katılmak için sabah erken saatlerde Ankara’ya gittiği öğrenildi.

Volkan Başkan KUZKA Toplantısında Tosya için neler talep etti Volkan Başkan KUZKA Toplantısında Tosya için neler talep etti

Editör: TE Bilisim